Op 1 januari had ik een grote mond met al mijn doelen. Blue Monday ligt alweer ver achter ons, en de sportschool reclame’s nemen af. Iedereen is alweer zijn goede voornemens vergeten. En dus ga ik nu de kracht van het doelenstellen lekker aanhalen. Want ik mag zeggen dat ik best lekker bezig ben geweest. HA!

Dus, hoe staat het in de tussentijd met Amber? Drie doelen had ik: sparen voor een nieuwe racefiets, van mijn hardloop blessure af komen en anderhalf kilometer zwemmen in een uur tijd. Die anderhalf kilometer zwemmen kan ik nu wel. Ik ga 2 tot 3 keer per week naar het zwembad. Zo’n beetje het algehele personeelsbestand bij het zwembad herkent mij als ‘’die ene fanatiekeling’’
Soms ga ik trimzwemmen, soms aquarobics, soms aquavaria, soms solo baantjes trekken en soms doe ik maar wat. Ik wissel het af…maar een ding is zeker: Ik ga goed vooruit, en heb nu al mijn doel gehaald… HA!

Mijn twee zwempakken slijten, de kwaliteit van mijn haar is waardeloos geworden en mijn badenkaart begint op te raken, BUT I AM STILL GOING STRONG!

Van mijn blessure afkomen? Tja, veel in het zwembad liggen heeft een voordelige werking op mijn benen gehad. Niet de verkeerde bewegingen maken, maar op de juiste manier belasten.
Zo kon ik eerst nog geen 20 kilometer op het strand fietsen, of 300 meter hardlopen…of mijn knie leek op slot te schieten door een ontstoken pees. Bah. Nu kan ik inmiddels 3 kilometer rustig aan hardlopen, en het fietsen wil ook wel weer.
Alles werkt wel weer genoeg dat ik pijnloos kan genieten van de sport!
Het opbouwen naar wedstrijd niveau mag wel weer beginnen.

En uhm…oké hier is mijn faalverhaal: Sparen voor een verse racefiets.
Het is mislukt. Het is nu zo’n beetje de periode waarin je die nieuwe fiets zou willen kopen! Je weet wel: de zon komt weer door, de dagen worden langzaam maar zeker langer… En mijn buik kriebelt! En al mijn geld blijft braaf op de bankrekening staan….
Waarom? Omdat ik tegenwoordig getrouwd ben en samen met mijn droomman een droomhuis heb gekocht. En huizen hebben de akelige gewoonte om heel veel geld te kosten. Dus dat, tenzij ik een koffer vol met cash vind van Breaking Bad-achtige proporties is het plan even uitgesteld. Volgend jaar beter, excuseer me terwijl ik schaamteloos verder ga dromen over de zonnige toekomst.

Liefs, Amber