Ik word stuiterend wakker. Het is zondagochtend en ik ga een toertochtje met professionals maken bij de Futurumshop Womens Only Toertocht. En daar heb ik onwijs veel zin in. Al vind ik het ook wel spannend, er gaan namelijk echte wielrensters mee. Futurumshop is sponsor van de Zannata ploeg waar de renster4s van vandaag voor rijden. Ja en ik ben natuurlijk een gewone fietster en ik weet helemaal niet of ik wel snel genoeg ben om met ze mee te rijden.
Maar goed, het programma klinkt onwijs leuk en ik heb er zin in. Het wordt een hele fietsdag – inclusief pannenkoeken – en alles is gewoon volledig verzorgd! Het enige wat ik hoef te doen is er naartoe gaan met mijn fiets en meedoen.

 

De vrouwendag is in Apeldoorn en ik ga er met de trein naartoe. Dat kan, een fietskaartje kost 6 euro en daarmee kan je door het hele land. Alleen ben ik van de zenuwen mijn eigen kaartje vergeten te kopen en bedenk me dat pas als ik in de trein zit. Sorry NS!

Op station Apeldoorn trek ik gelijk mijn extra broek en jasje uit. Het is toch al best warm. Ik zet mijn nieuwe Garmin aan en stap op de fiets om naar Futurumshop te gaan, maar ik snap de Garmin toch nog niet en sta vijf minuten later nog op het station. “Oh nee hè, toch niet zo’n dag.” verzucht ik en pak mijn telefoon: Europaweg 165, daar moet ik heen.
Google Earth leidt mij naar een bedrijven terrein. Ik kijk om me heen en zie wel wat gebouwen, maar niets wat lijkt op Futurumshop en een fietsdames evenement. Bij elk mogelijk pand rammel ik aan de deur maar op zondag is er natuurlijk nergens iemand aanwezig. Sta ik daar met mijn fiets, mijn rugtas, mijn gloednieuwe Gramin Edge 1000 én mijn telefoon en ik heb geen idee waar ik heen moet.

Ik moet en zal de locatie vinden, want ik wil meefietsen met de profs! Niets houd mij tegen!

Dus besluit ik het old skool te doen, ik ga de straatnaambordjes gebruiken. Ik kom er achter dat ik wel in de buurt van de Europaweg ben maar nog op een zijstraat zit. Dus fiets ik verder naar een volgend bedrijventerrein waar ik volgens het straatnaambordje moet zijn. Alleen kan ik daar weer nergens 165 ontdekken. Inmiddels begin ik in paniek te raken. Ik doe vandaag mee namens Stoere Vrouwen Sporten en wil niet als laatste binnen komen stormen.
Ik bel Rose, zij neemt niet op. Dan bel ik Futurumshop, maar ook zij – het is immers zondag – laten de telefoon overgaan. Dan zie ik wat fietsers rijden en vraag aan hen waar ik zijn moet, maar zij weten het niet. En ook het groepje mountainbikers kent het pand van Futurumshop niet. “Nee, we bestellen het altijd online, Futurumshop weet waar ik zit, maar andersom niet.” zeggen ze.

Inmiddels is het al 10 uur geweest en ik ben al vanaf kwart over 9 aan het rondfietsen. Ik sta haast op het punt om de handdoek in de ring te gooien als Rose me belt. Ze is druk bezig haar tas in te pakken om naar de Marikenloop te gaan. In de haast weet zij te regelen dar Harmen van Futurumshop me belt en me naar de locatie praat.
Ik ben er, ik heb het gevonden, ben nog niet veel te laat én word ook nog eens warm ontvangen. Helaas mis ik de intro van de fysiotherapeut en mijn eigen intro met een paar Stoere Vrouwen Sporten Quotes gaat erg chaotisch, maar gelukkig gaan we lekker fietsen, dat gaat mij veel beter af dan een praatje. De groep bestaat uit allemaal vrouwen van verschillende leeftijden en fiets achtergronden. En er zijn de vier meiden mee van het Zannata dames team. Ze zien er heel profi uit, met allemaal dezelfde teamkleding. Het valt me ook op dat het stuk voor stuk kleine sterke meisjes zijn. Echt stoer wel. Hun fietsen zijn mooi, al heb ik geen idee wat voor fietsen het zijn. Daar ben ik te veel een leek voor. Het alleropvallendst is wel dat die meiden gewoon heel relaxed zijn. En eenmaal op de fiets hadden ze zichtbaar plezier en dat terwijl ze bijna elke dag al fietsen.

De sfeer in onze groep is ook erg goed. Alle vrouwen hebben één ding gemeen en dat is dat ze van fietsen houden. We goed begeleid, er wordt gezorgd dat iedereen bij de groep blijft en er is zelfs een fotograaf mee. Heel professioneel! In het begin is het tempo wat laag, zo kunnen we genieten en elkaar bestoken met vragen. Het is ene vrouwengroep en gepraat wordt er dus zeker wel. Na 20km is er appeltaart en koffie en daarna rijden we tijdens de 2e helft met een veel straffer tempo verder. Ik kom goed mee, maar als we bij een heuveltje komen en de profs versnellen valt het me wel op hoe makkelijk ze dat afgaat. Die benen draaien enorm fanatiek rond en ze kunnen ook ineens wegrijden, veel sneller dan wat ik zou kunnen. Ze zijn echt loeisterk!

 

Ik heb ondanks mijn oorspronkelijke zenuwen en route problematiek echt een heerlijke dag gehad. Het was leuk. We hebben wel iets van 60 km gefietst lang een mooie route. Mijn benen hebben een kleurtje gekregen, ik heb heerlijk gegeten en leuke mensen ontmoet.

Voor Futurumshop was dit de eerste keer dat ze deze dag organiseerden. Het bedrijf gaat dit nog zeker vaker doen en ik vind het een aanrader. Het is een leuke ervaring die volledig gratis is en je krijgt achteraf nog een goodiebag ook. Ik geloof dat er over twee maanden weer zo’n dag gepland staat en ik ben zeker weer van de partij! Jij ook?

Liefs Rhodé

 

 

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

3 Comments
  1. Was inderdaad een super leuke dag. Mooie route en lekkere pannenkoeken en prachtig weer. Was super leuk om eens met profs rond te rijden. Jammer dat je het begin gemist had, maar je hebt het gevonden!

  2. Rhodé,

    Wat een leuk stuk heb je geschreven (jah sorry…..ik lees het echt nu pas!)
    Maar, wat jij ook al beschrijft.
    Het was een super leuke dag! 🙂

    Groetjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.