In 2015 leerden we Martine kennen als de vrouw die herstelde van haar operatie. Even sportte ze wat minder, maar vandaag, met een heel jaar voor de boeg zit ze vol met plannen en begint ze met de oliebollen net achter de kiezen dol enthousiast aan haar nieuwe jaar.

Drie keer in de week loop ik hard, en misschien ga ik dat wel opschroeven naar vier keer. Vandaag wordt in ieder geval mijn eerste. Ik trek zo mijn schoenen aan om mee te doen met de hangover run van Hardloop Event. Gewoon in mijn eigen omgeving met een echt startnummer en medaille na afloop. Gelukkig wordt mijn loop niet geklokt, want ik denk dat mijn tempo ietsje lager ligt 😉

Ik heb sportieve plannen voor dit jaar. In het voorjaar wil ik weer op de fiets naar mijn werk. Daar is het me in deze maanden te nat, te koud én te donker voor. Oh, en de SVS-challenges, ik vind ze leuk en blijf ze doen.

 

Trainen met Sportrusten

Iets wat wel min of meer nieuw is, maar waar ik in december al mee begonnen ben, is 100 dagen trainen volgens het programma van Sportrusten. Ik was er in 2013 al een keer aan begonnen, maar moest afhaken door een langdurige blessure. Nu, na de positieve verhalen van Myra, Monica en Manon (echt, beginnen ze allemaal met een M?!?!) heb ik het schema weer opgezocht. Ik doe de ademhalingsoefeningen, meet (bijna) elke ochtend mijn hartslag en ik mag een keer per week vogels kijken’.

Half januari volgt dan de Vondelparkloop. Dat wordt de tweede keer dat ik ‘m ga doen. Heeft wel wat, zo’n groen park midden in de stad waar in de zomer volop gefietst, gelopen, geskate en wat al niet meer wordt.  In de winter ongetwijfeld stukken minder, maar in dit weekend wordt eerst op zaterdagavond de 10 km light the night gelopen. Zondag is de wedstrijddag, en dan worden ook de bedrijvenloop en trimloop gehouden. Aan die laatste doe ik mee. Benieuwd wat mijn tijd wordt.

Voor februari heb ik nog geen plannen, maar in maart doe ik voor de vijfde keer mee met de Venloop. Sinds ik in de zomer van 2010 ben begonnen met hardlopen een jaarlijks terugkerend ijkpunt. Alleen in 2014 moest ik het laten afweten door een blessure. Dit evenement is altijd een familiefestijn voor ons. Eerst lopen de kinderen en daarna loop ik samen met mijn man, zus, zwager en moeder de 10 km. Nou ja, samen… Het is gezellig tot op de startstreep en na de finish wachten we elkaar op. Verder loopt iedereen zijn eigen race. De gezelligheid komt daarna, als we bij goed weer in de tuin napraten, eten en drinken. Bij slecht weer doen we dat natuurlijk binnen. En eind maart kan het vriezen en ijzig koud zijn, maar ook heerlijk warm zonnig zijn. Afwachten dus waar we zitten.

 

Blijf ik blessurevrij? Dan ga ik voor een halve marathon!

Als ik dan nog blessure vrij ben, dan ga ik me misschien wel voorbereiden op een eerste halve marathon. Iemand tips voor een leuke?!

In mei komt dan ook nog de estafetteloop Den Helder – Maastricht om de hoek kijken, dit jaar kon ik niet meedoen met het team 50 Stoere Vrouwen, door een operatie (daar kun je hier alles over lezen). Maar ik was wel betrokken bij de planning. Leuk en spannend, maar vanaf de zijlijn. Dit jaar wil ik wel meedoen, het was fantastisch leuk namelijk.

Verder dan dat heb ik nog niet nagedacht, er zijn nog allerlei leuke loopjes bij mij in de buurt, daarvoor kan ik me last minute altijd nog inschrijven. Daar komt vast de Damloop nog bij, en misschien, aangestoken door het positieve verhaal van Myra de Bruggenloop. Kortom, er valt genoeg te lopen, ook in 2016!

Martine
xxx

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.