Hard fietsen op de mountainbike

Nu, zo in de lente, met het hele mooie weer, is Marjon’s motivatie om te sporten ver te zoeken. Twee nieuwe kleine banen, bloggen voor haar website, het verbouwen van het campertje. Die dingen komen allemaal eerst. Sporten? Heus, ze doet het maar het luie leven lonkt…

En ik geef mij daar graag aan over hoor, waarbij ik groente en fruit eten ook minimaliseer. Hier en daar sla ik mijn sportclubjes over. Dat laten vieren van het gezonde leven geeft mij altijd een ontspannen gevoel. In het begin. Nu merk ik ondertussen dat mijn rug weer wat krommer trekt, ik minder goed slaap en ja, mijn conditie. Het zou mooi zijn als al die dingen mijn motivatie wat zouden prikkelen.

>>Het sporten weer oppakken, klaar voor de start

Wel plannen, geen motivatie

In de winter gaan we op vakantie, met de camper naar Zuid-Europa. Dat betekent ten volle genieten van het mooie zomerweer in Nederland! En hoe fijn zou het dan niet zijn om deze periode vergezeld te laten gaan van een fitte lichtheid. Zo zie ik dat voor me. Buiten sporten, dagelijks een beetje yoga in de tuin. Ik ken mezelf, zo’n idee is al heerlijk. Dan vliegen de weken voorbij en de uitvoering laat op zich wachten. Het sportieve vooruitzicht schept al wat vreugde. Ik heb planning en structuur nodig, stimulans en afspraken. Dan komt de motivatie wel.

Er staat al wat hoor. Het sportclubje in het bos en de yogales blijven wekelijks doorgaan, ook tijdens de zomervakantie. Daarbij vallen er wat sportieve activiteiten voor mijn voeten: vanaf volgende week start dezelfde juf van het sportclubje een aerobicles in het water. In het openluchtbad van mijn dorp. Ze heeft een promo-filmpje gemaakt, ze draagt dan een goede glitterpruik terwijl ze les geeft. Dus dat ga ik zeker doen. Na de les mag ik daar nog banenzwemmen. En op mijn voicemail een via-via kennis. Ze stelt voor om samen een mountainbike-dag te organiseren, voor een groep. Ja, dat wil ik!

>>Wat is beter? Samen sporten of alleen?

Een groepje starten

Dat heb ik nodig, mensen, samen, afspraken. Dat is ook zo heerlijk van Stoere Vrouwen Sporten, die bieden dat allemaal. Wat ik dan nog wil, is motivatie om deze zomer thuis, in de ochtend, tien minuten yoga en dan afsluiten met vijf minuutjes mediteren. Dat zou ik toch alleen wel kunnen. Of zullen we hiervoor een groepje starten?

Groetjes,
Marjon

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar Futurumshop, Wiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.