Marieke houdt van hardlopen in de lente

Tijdens een fietstest vorig jaar moest Marieke eerder stoppen. Haar bloeddruk liep te hoog op en dat had ze zelf niet door. Heel vervelend en ook niet zonder risico. Dus beëindigde Marieke haar abonnementen op de hardloopclub en bij de bootcamp. Maar, hoe nu verder?

De frustratie van steeds maar weer afzeggen en niet gaan, ging me tegenstaan. En dus heb ik alles maar stopgezet. Waarom lid zijn als ik toch niet mag sporten?

Ik had laatst zo’n nacht waarin ik slecht had geslapen. Om 5u ’s ochtends lukte het echt niet meer. Uur later stond ik op, en mat ik mijn bloeddruk. Dat is routine sinds een paar maanden. Elke ochtend, elke avond drie keer meten. De getallen noteer ik in Excel, waar ik dan weer een tabel van maak. Zo kom ik altijd goed beslagen ten ijs bij de huisarts of specialist in het ziekenhuis.

 

Gloeiend van de kou

Maar goed, ik was dus vroeg wakker en heel onrustig. Eigenlijk voelde ik me energiek en wilde ik bewegen. Na de meting ben ik naar buiten gegaan. Het was 4 graden, droog en donker. Het was fantastisch! Ik rende in rustig tempo langs de verlichte straten richting Den Haag, groette een bekende en kwam na 20 minuten gloeiend van de kou weer thuis. Daar keken mijn drie mannen me verbaasd aan: ze hadden niet eens gemerkt dat ik was gaan hardlopen

Het goede nieuws kwam toen ik mijn bloeddruk weer opnam: 10 punten lager, goed nieuws dus! Ik durfde een paar dagen wel weer te gaan. Het was weer best fris maar een half uur lang ging het ontzettend lekker. Maar ergens in mijn geliefde Haagse bos werd het minder, ik was er eigenlijk gewoon klaar mee en wilde naar huis.

 

Moeilijke klus

Dat gaat natuurlijk niet, zover van huis. En dus deed ik wat ik tijdens een cursus op m’n werk heb geleerd: een moeilijke klus lukt beter als je ‘m opknipt. Ik deelde de terugweg op in vijf stukken. Aan het einde van stuk 2 bedacht ik blij dat ik al bijna op de helft was, stuk 3 over de helft, nog even volhouden… En het laatste stuk flink aangezet om warm te blijven. Zo, dat ging best goed!

Eenmaal thuis was ik helemaal blij, ik kan gewoon nog een uur hardlopen! Ik kom niet ver en ik ga niet hard, maar dat hoeft ook niet. Mijn benen kunnen dit gewoon, mijn hart kan het aan en mijn bloeddruk daalt ervan. Happy! En als het even tegen zit, deel ik mijn route gewoon op in kleinere stukjes. Opknippen, kleiner maken. En dan stiekem toch genieten.

Marieke

Lees ook: 

Ik loop hard zodat ik kan leven zoals ik wil

Zijn goedkope hardloopschoenen goed genoeg?

Herstel na training? Dit is wat je lichaam je vertelt

cadeaus voor hardlopers

Marieke
Marieke

Zoek op internet naar een afbeelding van een sportief gezin en Marieke, haar man en kinderen zouden zo naar boven kunnen komen. Een leven zonder sport kan zij zich niet voorstellen. Marieke vertelt graag verhalen. Over sport, alleen, met je kinderen en/of op vakantie. Maar ook over voeding en haar ups en downs. Zelf heeft ze te maken met migraine en een te hoge bloeddruk. Deze bloggende MTB-, racefiets-, hardloop- en SUP-vrouw gaat op onderzoek uit om uit te vinden hoe ze met sport, beweging en levensstijl haar medicijngebruik kan beperken.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.