In meer dan 10 steden namen hardlopende zombies afgelopen weekend de straten over. Gekleed in het zwart en geschminkt als engerd renden ze als groep door de stad en hadden naast een rondje hardlopen vooral heel veel plezier. De Halloweenrun van Run2Day en Saucony werd dit jaar voor het eerst ook in Deventer georganiseerd en wij waren er bij.

 

We lopen richting de bioscoop, een grote bende lopers die er stuk voor stuk eng uitzien. We joelen, schreeuwen, gaan voor ramen staan en stormen alle terrassen in de stad op. Hier en daar schrikken mensen zich rot, anderen lachen of kijen verbaasd toe. Mensen blijven staan en kijken ons na. We zijn een grote puinhoop die vanaf de Brink – het grootste plein in de stad – richting de Boreel stormt. Daar is de bioscoop waar je met een paar lange roltrappen naar boven moet. En daar gaan we heen, want wie houdt er nu niet van een beetje horror. We rennen naar binnen, roepen en joelen als we op de trappen rennen en stormen met zijn allen de volle bioscoop binnen. We rennen tot het eind, draaien om en zijn even snel weer weg. De mensen in de bioscoop verbaasd achterlatend. En dan – buitengekomen – stormen we de stad weer in. Gaan voor de ramen van restaurants staan, sprinten op mensen af en dansen om een taxi heen.

 

 

10694184_537907476353631_6959168835668541621_o

We doen dingen die we anders echt nooit zouden doen. En het is hylarisch, helemaal als ik heel rustig voor een raam ga staan en kijk naar de mensen die aan het eten zijn. Op eens merken ze me op en ik ga heel hard gillen en de andere zombies verzamelen zich ook voor het raam. En we rennen weer verder. Er is iets met schmink, het doet iets met je. Zodra je onherkenbaar bent, voel je je vrij om te doen wat je wilt. En laat je je schminken als engerd en weet je dat je samen met iets van 50 andere geschminkte hardlopers door de stad mag rennen dan is het helemaal leuk en spannend. Ik vind het heerlijk om me te mogen verkleden en hoewel er heel veel gave ideeën en monsters voorbij kwamen, ging mijn voorkeur uit voor strakke make-up en een beetje een voodoo-achtige look. Ik heb me laten inspireren door De Joker en een karakter uit een James Bond film en eindigde als clowneske skull met bolhoed. En dat stond – samen met mijn zwarte outfit en het speciale t-shirt wat we van Saucony kregen – supergaaf. Onder die schmink voelde ik me heel gaaf en kreeg er echt zin in om te gaan lopen. En helemaal als ik de andere lopers binnen zie druppelen. Wat hebben ze er werk van gemaakt. Zo is er een horrorbruid die in haar bebloede jurk en een ernstig gezicht de winkel binnen loopt. Er lijkt van haar een soort echte dreiging uit te gaan. De meathead die een hoofd heeft waar eigenlijk niets meer van over is ziet er smerig uit maar is reuze vriendelijk. Een superleuk contrast. En dan zijn er de drie nonnen, in een lang gewaad, met daaronder hardloopschoenen.

 

Iedereen zag er top uit. En ook best dreigend, getuige de gillende mensen die we onderweg tegenkwamen. Ik hoorde dat de Halloweenrun in sommige steden al vol zat, zo populair is het. Ik denk dat we dat volgend jaar in Deventer ook wel zullen hebben. Het was echt te gek. Dankjewel Run2Day en dankjewel Saucony!

Oh ja, mijn schmink? Die zag er cool uit toen we nog moesten lopen, maar van het zweten zag het er na het lopen echt monsterlijk uit…. love it!

 

Liefs Rose

 

 

10734106_10152482281316687_4434922810409455318_n

 

10447878_537907753020270_6639728292588210536_n

IMG_20141026_122819

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.