De zondag na Kerst is zo’n dag waarop de autosnelweg relatief leeg blijft en de bank over het algemeen druk bezet is. Een dag waarop de gemiddelde Nederlander op de bank zit uit te buiken of een lekkere frisse wandeling maakt door het winterse weer. Voor mij geldt dit vandaag NIET. Met hoofdletters ja. Vanochtend om 08h05 ging mijn Sleep-Cycle wekker. De zwemtas stond klaar en mijn fiets had wel zin in een winters ritje door het Friese land. Vanaf nu heb ik precies zes maanden om me voor te bereiden op mijn grootste uitdaging tot dusver. Op 28 juni 2015, om vijf minuten over acht zal ik te IJburg Beach Amsterdam starten aan mijn eerste halve triathlon. Let’s start this thing!
– Geschreven op zondag 28 december 2014 –

 

 

Wat vooraf ging

Iedereen heeft weer genoten van de oliebollen, de oudejaarslopen zijn gelopen en de vingers zijn weer geteld. Het jaar zit erop. Iets waar ik dus totaal niet van hou. Dingen die stoppen en niet meer terugkomen. Vreselijk! Want wat een jaar was mijn 2014. Dat dat in 365 dagen past zeg. Hier even een korte snelle fotoreportage van mijn kant, zodat ik mezelf al langzaam een beetje voor kan stellen. Overigens is mijn leven enkel interessant in de maanden mei t/m september, vandaar een beperkt tijdsbestek van de gekozen foto’s. Dan weten jullie dat vast.

Om maar met de deur in huis te vallen: 2014 was het jaar van de Trimeiden! In januari werd ik gevraagd om te starten in de triathlon Eredivisie met de Team4Talent ladies. Dit betekende uitdagingen als de korte afstand NK’s en een teamrelay in Almere! Hoe vet. oe

Hierdoor werd het een jaar waarin ik veel te vaak naar de zonnebank ging om trisuit-tanlines weg te werken, ik ontdekte dat je sinaasappels niet perse hoeft te pellen om ze op te eten, ik ervaarde dat nep tattoos plakken nog helemaal niet zo makkelijk is en de blauwe finishloper belangrijker was dan de rode.

 

weert hotel (1)

(Weert – 17 mei 2014)

Het jaar waarin ik veel te dikke wielen onder mijn fiets kocht, ik meer plaatsen en hotels heb gezien dan in mijn hele bestaan voor 1 januari, ik op deze manier toch kon genieten van flat screen tv’s, het makkelijker uit een koffer leven is wanneer je deze op tafel zet, nepbloemen het nog altijd goed doen op hotelkamers en rode nagellak op de teennagels schijnt te zijn voor een goede triathlon-prestatie.

 

lac blauw (1)

(Lac de Sainte-Croix – 31 juli 2014)

Het jaar waarin ik ontdekte dat je van de buitenlandse zon 2x zo snel bruin wordt dan van de Nederlandse wanneer je fietst op een waterfiets, ik begon met krachttraining voor mijn armen waardoor ik een beetje onvrouwelijk breed word waar ik zichtbaar mee zit, ik mijn blauwe arenabadpak zo vaak droeg dat het inmiddels begint te rafelen en fietsen in de Spaanse zon gebeurde met lange of driekwart beenstukken om fiets- tan lines te voorkomen.

 

harlingen lunch (1)

(Harlingen – 29 juni 2014)

Het jaar waarin ik ’s avond of op zondag vol genot genoot van het aantrekken van een ‘nette’ broek, waarin ik minstens 30 maaltijdsalades bestelde, ik welgeteld nooit wijn bestelde, Garmin in de mode is, zwemmen in zee nog altijd een soort van stap te ver bleek, je kunt eten van een krukje, de Nederlandse lucht soms net zo blauw lijkt als de lucht boven Lac de Sainte-Croix en ik heel irritant veel te vaak op mijn telefoon keek.

 

peugot107 packing

(Borne – 13 augustus 2014)

Het jaar waarin ik leerde hoe je binnen twee minuten je fiets in een Peugot 107 stopt, ik me iedere keer weer wist te verstoppen achter een veel te grote bril, mijn roze veters samen met mijn Lawi-sokken een combinerende functie hadden bij mijn Team4Talent trisuit, grijze broekjes totaal not-done zijn, waarin ik begon met bloggen voor kiesdejuistesportbh.nl waarom ik mijn bh’s onder mijn trisuit uit liet komen en half triathlonnend Nederland over een VW leek te beschikken.

Tot slot was 2014 het jaar waarin ik door jullie gekozen werd als nieuwe blogger voor Stoere Vrouwen Sporten! Via deze weg wil ik jullie hier nogmaals erg voor bedanken. Het is zo gaaf deel te mogen uitmaken van een netwerk als dit waarin we elkaar blijven motiveren. Kusje van mij! Trouwens ook het jaar waarin ik het nodig vind om op de grond GTA te gaan zitten spelen en vaak een grijs shirt met bepaalde opdruk draag om aan te geven dat ik toch wel een beetje feministisch ben. Maar dat ter zijde en tot zover 2014.

gamen girlpower (1)

 

Nieuwe doelen voor 2015

Een nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden. Nieuwe momenten om het maximale uit jezelf te halen. Om vooral door te stomen, door te gaan met de dingen die al zo goed gingen. 2015 is nu al een bijzonder jaar. Behalve dat ik de halve triathlon me eigen ga maken, word ik 25 jaar in april! Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik nooit problemen heb gehad met het uitdagen van me, myself and I de afgelopen 25 jaar. Een echt streven, goed gedurfd voornemen of iets dergelijks heb ik niet. Maar, om dit jaar toch een bijzonder jaar te maken ga ik er in 2015 een ander schepje bovenop doen. Dit jaar heb ik naast mijn eigen doel ook een ander doel. Hoe mooi is het om niet alleen met mezelf, maar ook met anderen een uitdaging aan gaan?

 

Berber challenges

Als nieuwe blogger voor Stoere Vrouwen Sporten wil ik proberen de wereld van een andere kant dan alleen míjn sportkant te bekijken. In 2015 wil ik anderen uitdagen. Hierdoor zullen zij hun, maar ook ik míjn grenzen moeten verleggen. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan, weet ook ik nog niet precies. Laat ik het zo zeggen, ik heb een aantal ideeën. En Paul (introduceer ik later) weet al dat hij in ieder geval de klos is.

Gaan jullie ook anderen uitdagen in 2015?

x

Berber

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.