Hard fietsen op de mountainbike

De sauna is natuurlijk geen sport. Maar op de fiets erheen is dat wel. Het is 19 kilometer verderop. Marjon doet dat tegenwoordig gewoon op de mountainbike. Ja, over asfalt. Anders wordt het haar te gek.

Er staat veel wind. Ik vlieg het dorp uit, zo een stadje in. Dan stagneert het. Veel fietsers op een kluitje en de weg kwijt. De juiste weg wil ik niet want de wind is niet mals. Maar toch moet ik daar nog 10 kilometer mee op pad. Een oude man haalt me, elektrisch, in. Hij is meelevend en superieur tegelijkertijd.

>>Lees meer blogs van Marjon: Over het gedoe van banenzwemmen

 

Ik geniet en voel me krachtig

Maar wat gebeurt er; hij raakt me niet kwijt. De meneer ziet het verbaasd aan. We halen een scholier in. Nu treedt hetzelfde op als met het zwemmen: ik geniet en ik voel me krachtig. Trappen, trappen, trappen. Ondanks de wind. Ik kreun niet, ik houd niet in. Nou ja, niet te snel dan. Er komt een liedje in me op, blijft me bij.

De laatste drie kilometer wordt de lucht zwart, en het gaat hagelen. Ik hoop dat T. mij met de auto tegemoet komt, maar vooral hoop ik dat ze dat niet doet. Vijf kwartier over 20 kilometer, voor de cijfertjesmensen. Ik kan er cijfermatig natuurlijk niet trots op zijn. Weet je wat Google Maps normaal vindt voor een gemiddelde fietser? 59 minuten voor 19 kilometer! Vroeger heb ik geleerd dat een gewoon mens 12 kilometer per uur fietst.

>>Marjon blogt: Sporten in het bos, een sociaal hoogtepunt

 

Sporten doet iets tussen mijn oren

Na steeds weer zweten en dompelen  droog ik me af en kleed ik me aan. Weer voel ik me sterk. En zelfverzekerd. Ik voel dat ik een sportlijf heb. Een sportlijf wat er echter net zo uit ziet als twee weken geleden!

Maar het voelt anders. Sporten doet iets tussen mijn oren, niets met de rest van mijn lijf. Misschien gebeurt dat pas als ik net zo snel ga als Google Maps vindt dat het moet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.