sportvrouw op bergtop

Een tijdje geleden vond Marieke ons op internet, of kwam ze nou via Facebook terecht bij Stoere Vrouwen Sporten? Ze weet het niet meer. Maakt ook niet, ze was gelijk fan en blogt alweer een paar maanden voor ons. En dat terwijl ze zich altijd heeft verzet tegen clubjes alleen voor vrouwen.

In mijn studententijd was ik wel lid van een studenten-vrouwenvereniging. Wat werk en sport betreft, vond ik het altijd onzin. Stukje van mijn opvoeding, want ik kreeg mee dat mannen en vrouwen gelijk zijn. In de praktijk viel dat tegen, viel me steeds meer op. Mijn vader werkte, mijn moeder niet of weinig. Op kantoor zijn bijna alle hogere functies door mannen bezet en voor mannensporten of mannen die sporten is veel meer aandacht en sponsoring – en dus waardering.

 

Oneerlijk verdeeld in de wereld

Als feminist zit me dat altijd zo dwars. Wij vrouwen kunnen toch ook goed leidinggeven, sporten en succes hebben? Waarom is het zo oneerlijk verdeeld in de wereld? En dan heb ik het nog niet eens over misbruik en zo #metoo. Wat me opviel, was dat ik veel had aan vrouwen die wel dat doorbraken. Bijvoorbeeld in de sport, op kantoor of bekende vrouwelijke sporters. Ze inspireren me.

Zo ook Rose, die ik steeds aandachtiger begon te volgen op Facebook en de SVS website. Dat cluppie, daar wilde ik bijhoren! Ik zat ook een tijdje in de Ik Loop Hard Facebook groep, maar daar was niks voor mijn, zo’n gigantische grote groep.. Bij SVS voelde ik me thuis, de berichten in de Stoere Vrouwen Sporten Groep stimuleerden me om vaker te gaan sporten. En ik kon achteraf niet wachten om mijn posts ook weer te delen met mijn SVS maatjes. Want zo voelde dat. Na een tijdje deed ik een hardloop clinic bij Rose, in het Haagse Bos. Super leuk om Rose en Astrid In Real Life te ontmoeten! En dames uit de buurt, zoals Karin.

>>Van sporten word je een beter mens

vrouwen sporten op rugbyveld

Samen is vaak leuker

Dus ik sportte vrolijk door en ging zelfs bloggen voor SVS. Probeerde steeds weer nieuwe dingen uit en schreef daar blogs over. En maakte veel foto’s want dat hoort er bij natuurlijk. Sinds een jaar fiets ik meer dan dat ik hardloop en dat bevalt zo ontzettend goed. Maar ik fietste vaak alleen. Op zich prima, maar samen is vaak leuker. Tijdens een clinic van een fietsclub merkte ik dat mijn conditie en fiets niet goed genoeg waren om bij de groep te blijven. Ik dacht, dat is gewoon niets voor mij.

Toch wilde ik wel af en toe samen fietsen. Dus plaatste ik een oproep in de Stoere Vrouwen Fietsen Samen groep. En ja hoor, er ontstond een Haags SVS groepje. Ik heb al een keer met Inge gefietst en gisteren met Emma en Inge. Inmiddels willen Esmeralda en Jeanet ook mee. En Kim en Wendy willen ook wel eens mij zeiden ze. Nu heb je misschien geen idee wie dit zijn, nou kijk maar eens in de groep. Ik plaats altijd even een foto van ons, na een ritje. En ze zijn allemaal lid!

Blij van fietsen

Ik weet niet hoe het komt, maar ik word zo blij van fietsen! Bij elke zonnestraal wil ik naar buiten! Zoals we gisteravond merkten toen we door de polders fietsten, iedereen fietst nu met een big smile. En wanneer is het nou zo mooi en fijn? Lente, bloemen, vogels, hazen, konijnen, ondergaande zon, weinig wind en zo warm dat ik alleen een korte broek en shirt zonder mouwen aan had!

En wat nou zo mooi is, ik word er veel zelfverzekerder van in mijn werk! Ik merk dat ik meer durf, want een nieuwe sport proberen, alleen of met anderen, is eng. Maar nieuwe dingen op je werk ook. En als ik het met sporten kan, dan ik dat dus ook in mijn werk. Ik groei, leer en maak fouten, waar ik dan weer van leer. En ik ben zo euforisch door het fietsen! Komt er gelijk meer goed werk uit mijn handen. Iedereen blij, toch?

>>Eerste rit op de racefiets: doemscenario’s en genieten

Sportvrouw TOP | TSHIRT | LONGSLEEVE – voorverkoop t/m 15 mei

Marieke
Marieke

Zoek op internet naar een afbeelding van een sportief gezin en Marieke, haar man en kinderen zouden zo naar boven kunnen komen. Een leven zonder sport kan zij zich niet voorstellen. Marieke vertelt graag verhalen. Over sport, alleen, met je kinderen en/of op vakantie. Maar ook over voeding en haar ups en downs. Zelf heeft ze te maken met migraine en een te hoge bloeddruk. Deze bloggende MTB-, racefiets-, hardloop- en SUP-vrouw gaat op onderzoek uit om uit te vinden hoe ze met sport, beweging en levensstijl haar medicijngebruik kan beperken.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.