Rhodé is ooit gaan bloggen voor ons omdat ze zo van koken houdt. Daarnaast schreef ze ook wat over sporten. Inmiddels blogt ze over sport, haar training en haar halve marathon en kookt ze af en toe ook nog wat. Rhodé is namelijk een echt sportbeest, maar nu tijdens haar vakantie wordt ze bijna gedwongen ons receptenmeisje weer te worden. Koken op de camping.

Ontgoocheld loop ik rond over een massale camping met smalle straatjes waaraan rijtjes caravans staan met permanent opgezette voortenten. De meeste van die tenten zitten hermetisch afgesloten. Het strand wat aan de camping vast zit staat vol met netjes opgelijnde parasols en de enkele badgasten die nu nog te zien zijn zijn mannen met overgewicht en vrouwen met droomlijven waar ze ongetwijfeld keihard voor werken maar waar ik spontaan heel onzeker van word.

Dit was zo niet wat ik in gedachte had. Ik mis het overzichtelijke en tegelijkertijd rommelige van slovenië. Ik mis al het groen wat je daar had en hier niet hebt. Ik mis het enthousiasme van de mensen. Waarom we dan hier zijn? Omdat we ergens heen wilden waar het niet regent, waar we aan het strand konden liggen, waar het groen zou zijn en vanuit waar we een dagje naar Venetië kunnen.

Het strand bezoeken we niet in de drie dagen dat we er zijn. Regenen doet het wel maar gelukkig niet heel hard en vooral s’nachts. Groen is hier niet het groen wat ik zoek maar daar leg ik mij bij neer. Net zoals de bak herrie die elke avond van 21:00 tot 23:00 over de camping dendert die je noodzaakt om in bed mee te dansen en het ontbreken van WC papier in de toiletgebouwen (ja, ja het hoort misschien bij kamperen om met een wc rol over de camping te lopen maar ik word toch gelukkiger van een gebouw met papier). Gelukkig is Venetië fantastisch! We hebben die dag perfect weer en de mensenmassa blijft ook uit waar ze ons van te voren zo voor waarschuwden. Daarnaast zijn de pizza op de camping ook ontzettend goed. Mijn voornemen voor koken bij de tent is dus in de drie dagen in Soto Marina niet echt tot zijn recht gekomen behalve die ene dag waarop we een variatie op pizza hebben gemaakt met een zak unox tomatencremesoep, brood, sla, ei en salami.

Inmiddels zijn we al iets meer richting huis aan het gaan en zitten we nu aan de noordkant van het Gardameer. Op een nette schone camping met genoeg groen, fantastisch uitzicht op de bergen, direct aan het water en genoeg gelegenheid om te mountainbiken en/of te watersporten. Ware het alleen niet dat ik mij sinds Venetië hondsberoerd voel, dus er word door mij nog even niet gefietst of gerend. En daar baal ik van! Het is zo jammer om op zo’n mooie plek als deze te zitten en er geen gebruik van te kunnen maken, maar soms is het even niet anders.

We hebben gister in ieder geval weer gekookt! Het ideale camping recept. Je hebt nodig een pak tomatensaus, salami worstje (ja ik weet het! Ik ga echt helemaal overboord met de salami), 2 a 3 kleine courgettes of 1 of 2 grote, penne pasta en optioneel een paar theelepels groene pesto.

Je kookt de pasta, snijd de courgette in dunne plakjes met bijvoorbeeld een kaasschaaf en snijd de worst in blokjes. Nadat de pasta is gekookt giet je deze af en dan voeg je alle overige ingrediënten bij de gekookte pasta in de pan en warmt het geheel goed door. Je hebt voor dit recept dus maar 1 pan nodig, je kan er zoveel groente in stoppen als je maar wilt, het is smaakvol en super voedzaam. Met bovenstaande ingrediënten heb je voor 2 personen met gemak 2 avonden eten. Eenmaal gemaakt betekent de volgende dag alleen nog maar opwarmen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.