Hi! Zal ik me eerst even voorstellen? Ik ben Marloes, blogger van Beautypolice.nl en de komende maanden ga ik mijn hardloopervaringen als nieuweling met jullie delen! Zelf ben ik naast uiterlijke verzorging heel veel bezig met innerbeauty. Met innerbeauty bedoel ik lekker in je vel zitten, je gezond en gelukkig voelen. Als je, je goed voelt dan straal je dat namelijk uit en ben je naar mijn mening veel mooier.

Sporten is een belangrijk deel van innerbeauty, je krijgt er namelijk energie van waardoor je lekker in je vel gaat zitten, en natuurlijk is sporten gezond! Om deze reden ben ik onlangs begonnen met hardlopen. Ja echt, hardlopen. Nu kennen jullie me natuurlijk niet maar ik ben het type dat na praktisch twee kilometer haar tong op haar schoenen heeft hangen en kruipend naar huis gaat. Niet om het feit dat ik totaal geen conditie heb. Meer omdat ik zonder warming up als een dolle begin te rennen en na twee kilometer wel moet stoppen omdat mijn lichaam het begeeft.

Tsja, niet zo handig kunnen jullie zeggen maar ik wist niet beter. Het lijkt allemaal heel erg simpel, gewoon rondjes rennen. Ik bedoel, dat kan iedereen, toch? Nou nee. Op dit punt kwam ik Rose tegen. Met haar vlotte babbel wist ze me in no-time over te halen om mee te doen met een aantal hardlooplessen. Bij haar zou ik ‘leren lopen’.

Daar gingen we dan, op de zaterdagmorgen. We begonnen met de warming-up, waar ik helemaal geen ervaring mee had. Ik kwam er meteen achter dat ik op een aantal punten motorisch gestoord ben, want een aantal oefeningen lukten me echt niet. Hier moet dus nog veel op geoefend worden.

De rest van de training ging me eigenlijk vrij gemakkelijk af. Misschien niet qua techniek maar wel qua conditie. Ik realiseerde me door deze training dat ik het veel langer kon volhouden als ik rustiger zou lopen en kleinere passen zou maken. Hoe simpel het ook klinkt, er ging een wereld voor me open.

Liefs,
Marloes

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.