Die Marianne hè, die kán wel wat. Nog niet zo heel erg lang geleden begonnen als über groentje in de sportschool met een personal trainer omdat ze geen idee had. Inmiddels traint ze zelfs voor Obstacle Runs enzo. Dan moet je echt wel heel sterk zijn. En kunnen lopen. Ideetje van haar personal trainer…

Of ik ook wilde meedoen aan de Mudmasters. M’n personal trainer vertelt me dat een groepje van de sportschool zich gaat inschrijven. Ik heb geen idee wat het is maar lees op Google veel modder, saamhorigheid en geen tijdlimiet. Het is november 2013, dat betekent vijf maanden de tijd om van nul hardloopervaring naar 12 kilometer te gaan. Ik twijfel maar vertrouw uiteindelijk op het vertrouwen van m’n personal trainer in mijn kunnen.

Ik twijfel niet aan mijn eigen krachten, die obstakels vrees ik dus niet zo. Maar dat hardlopen… voorzichtig begin ik op de loopband, bang dat ik een flater sla als ik buiten ga rennen. Op de loopband heb ik ook zo m’n doemscenario’s: in gedachten zie ik mezelf buiten adem terwijl iedereen om mij heen hardlopend hele gesprekken met elkaar voeren. Bah, ik zie er zo tegenop!

Totdat ik aan de gang ga, en al gauw ontdek dat ik het best leuk heb op die loopband. Elke week gaat mijn rentijd een beetje omhoog en het duurt niet lang of ik wil naar buiten! De wind in mijn haren, het asfalt onder mijn voeten… Hoe moeilijk kan het zijn, op de loopband kon ik letterlijk goed uit de voeten. Met een trainingsschema onder de arm, een app en een paar kekke sportschoenen zie ik mezelf al zwevend door de straten.

Helaas, als snel ontdek ik dat lopen op de loopband totaal anders is dan buiten rennen. Eén van mijn doemscenario’s wordt waarheid: na een minuut ben ik kapot moe. Amper vier maanden heb ik nog tot de MudMasters. En hoe heb ik mij ooit kunnen aanmelden voor een 10 kilometer loop twee maanden na die Mudmasters? Mijn longen branden, mijn benen zijn als pap en ik vind er geen reet aan.

Er is nog veel werk aan de winkel, zoveel is me ondertussen wel duidelijk. Ik zet door: drie keer in de week trek ik m’n kekke schoentjes aan. De eerste keer dat ik zes minuten kon lopen… mensen… totale euforie! Elke week gaat het beter, maar ook wel wat saai met die app en het asfalt. Dus, app weg en lekker de natuur in. Genieten!

De ondergrond is totaal anders: gladde bladermassa, wortels, zand, modder… ik word er niet sneller van maar het is wel een goede oefening voor de Mudmasters. En als dat hardlopen daar toch tegenvalt, dan kan ik om de 500 meter wel even uitrusten als ik over zo’n hindernis moet klauteren.

Zo ging het, alweer een jaar geleden. Inmiddels weet ik dat uitrusten tijdens de Mudmasters een utopie is. Die zweepslag in m’n voorbereiding was ook niet zo’n pretje. Maar hoe het me nu echt is vergaan, dat vertel ik de volgende keer.

Groetjes,
Marianne

Nieuwe collectie hardloopkleding

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.