Zoals veel vrouwen heb ik een haat-liefde verhouding met hun benen. Zo ook Marieke als ze kijkt naar de sinaasappelhuid, de blauwe plekken en de omvang. Die dan weer prima aansluit op haar – zo zegt ze zelf – stevig achterwerk. Het zijn ook de benen die sterk genoeg zijn om te sporten. Haat-liefde, we zeiden het al.

Mijn benen doen ook vaak pijn, van spierpijn tot volgelopen spieren na een simpel stukje traplopen. Ik wil ze er dan wel af zagen! En dan die kuiten, hoe vaak een strakke broek dáár wel niet op is blijven hangen…

 

Sterke benen door het sporten

Maar ik houd ook van mijn benen. Mijn bovenbenen en kuiten zijn sterk. Ik ben goed hersteld van een zware blessure aan mijn knie, en later ook mijn enkel. Ze zijn ook lekker bruin van al het fietsen en buiten zijn. Mijn benen dragen me, als ik wandel of hardloop. Ze kunnen squatten en yoga.

En zomaar uren op de racefiets of mtb peddelen, geen probleem. Fietsend naar het strand of terug van de supermarkt met vijf volle boodschappentassen. Als ik mijn kinderen til, dragen ze me. Bomen klimmen, in de tuin werken, de dagelijkse wandelingen naar het station en in de lunchpauze… mijn benen doen het.

>>Met geschoren benen op de racefiets

Mijn benen houden me staande

Ineens wist ik het, ik houd meer van mijn benen dan van welk lichaamsdeel ook. Als je me vraagt wat ik het mooist aan mijn lichaam vind, zeg ik meestal ogen, armen, haar, tanden. Maar waar houd ik het meest van? Dat zijn toch mijn benen. Ze houden me letterlijk en figuurlijk staande.

Ik heb een moeilijke tijd achter de rug. En nog steeds zijn er veel dingen die niet goed gaan. Met familie, vrienden en werk. En wat houdt me op de been? Fietsen. Met die fijne benen van mij. Dus dit is een ode aan mijn benen. Blijf sterk, want ik houd van jullie. Jullie houden me sterk en maken dat ik me vrij en ontspannen voel.

En ik zorg goed voor jullie. Want waar zou ik zijn zonder mijn benen? Ze zijn mijn fundament.

-Marieke-

>>De beste versie van mezelf, dat ben ik toch al?

La Rocha – Summer Forest korte hardloopbroek

Marieke
Marieke

Zoek op internet naar een afbeelding van een sportief gezin en Marieke, haar man en kinderen zouden zo naar boven kunnen komen. Een leven zonder sport kan zij zich niet voorstellen. Marieke vertelt graag verhalen. Over sport, alleen, met je kinderen en/of op vakantie. Maar ook over voeding en haar ups en downs. Zelf heeft ze te maken met migraine en een te hoge bloeddruk. Deze bloggende MTB-, racefiets-, hardloop- en SUP-vrouw gaat op onderzoek uit om uit te vinden hoe ze met sport, beweging en levensstijl haar medicijngebruik kan beperken.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.