na het sporten masseren is gezond

Hebben we een blessure, dan vinden we de weg naar de fysio wel. Maar onze spieren verwennen zonder dat er een kwaaltje is? Marieke heeft ontdekt hoe lekker een massage na het sporten is. En nee, niet zo’n pijnlijke sportmassage maar eentje om heerlijk bij weg te doezelen!

Nu ik de laatste tijd weer fanatieker aan het sporten ben, voel ik dat enorm aan mijn spieren. Vooral mijn benen zijn soms heel zwaar en pijnlijk. Een warme douche, olie… Lekker hoor voor de korte ontspanning, maar het helpt allemaal niet echt.

>>Tips voor goed herstel van je spieren

Uitgebreide intake en het grote genieten

Sinds kort trakteer ik mezelf zo nu en dan op een ontspannende massage. Via via ontdekte ik een nieuwe massagepraktijk bij mij in de buurt. De eerste keer begon gelijk goed: een uitgebreide intake waarin ik mocht vertellen wat ik ervan verwachtte. Ik kreeg vragen over mijn sport-, beweeg- en werkgedrag en vertelde de masseur over die benen van mij.

Toen kwam het grote genieten: de massage van maar liefst een heel uur! Rug, schouders en vooral die benen werden flink onder handen genomen. Er zaten flink wat knopen in en de ontspanning was zo nu en dan ver te zoeken. Wat deed het pijn! Het was voor een goed doel, want na de massage voelden ze helemaal ontspannen. Met nog de tip om veel water te drinken voor de afvalstoffen, en liever geen alcohol, verliet ik helemaal zen de praktijk.

>>Je kan lekkerder sporten door een beter herstel na training

Massage na het sporten is fijn

En nu ga ik dus af en toe terug naar deze masseur. Net als mijn fysio heeft hij gouden handen. De laatste keer was het weer zo ver. Mijn benen protesteerden na het vele racefietsen. Mijn conditie gaat echt vooruit, maar die benen van mij… Dus weer eens een massage geboekt. Echt een aanrader voor elke sporter hoor, zo’n massage.

Alles prima, tot mijn benen aan de beurt kwamen. Toch voelden ze daarna kilo’s lichter! En wat zei de masseur achteraf? Dat ik toch echt wel goed gespierde benen heb, zowel mijn bovenbenen als mijn kuiten. Dat je echt kan merken dat ik altijd gesport heb. Wat fijn om te horen! Loom en voldaan constateerde ik tevreden dat ik mezelf dit gewoon af en toe cadeau doe. Met al dat sporten moet je goed voor je spieren zorgen. Na inspanning, ook ontspanning.

>>Goed slapen voor je herstel en gezondheid

Liefs,
Marieke

La Rocha – Coral Pink sportlegging

 

 

Marieke
Marieke

Zoek op internet naar een afbeelding van een sportief gezin en Marieke, haar man en kinderen zouden zo naar boven kunnen komen. Een leven zonder sport kan zij zich niet voorstellen. Marieke vertelt graag verhalen. Over sport, alleen, met je kinderen en/of op vakantie. Maar ook over voeding en haar ups en downs. Zelf heeft ze te maken met migraine en een te hoge bloeddruk. Deze bloggende MTB-, racefiets-, hardloop- en SUP-vrouw gaat op onderzoek uit om uit te vinden hoe ze met sport, beweging en levensstijl haar medicijngebruik kan beperken.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.