zwemster

Daar ga je dan… Bewapend met handdoek, zwembril en zwempak richting het zwembad. Het buitenzwembad is hier het hele jaar open. Dit is echt een heerlijke plek om rustig banen te kunnen trekken mits je er op het juiste moment bent. Zo voorkom ik dat ik moet slalommen in het wedstrijdbad want als ik ergens een hekel aan heb…

Zwemmen is iets wat ik altijd gedaan heb ongeacht mijn gewicht en conditie en de ene periode frequenter dan de andere periode. Ik geniet in het water. Bij zwemmen voel ik mij vrij en kan ik mij bijna gewichtloos voelen.

 

150 kilo in een zwempak

Ik voel me wel minder vrij als ik er weer uit moet. Minder vrij in mijn badkleding. Of dit nu mijn sportbadpak is na het banenzwemmen of mijn tankini op het strand er komt altijd een stukje onzekerheid bij kijken. Altijd heb ik gezwommen maar die onzekerheid is er ook altijd… Toen ik 150 kilo woog vond ik mijn lijf te zwaar en groots als ik uit het water kwam en schaamde ik me zelfs een beetje en nu heb ik een gezond gewicht maar baal ik van losser vel en van sommige verhoudingen. Maar weet je? Ik heb geaccepteerd dat dit zo is en dat ik dit mag voelen. Het is een gegeven wat mij niet weerhoudt om gewoon lekker naar het strand te gaan en ook niet weerhoudt om mijn banen te gaan trekken in een zwembad en er volop van te genieten.

 

Prachtige zwemmers

Ieder mens is anders en bijna ieder mens heeft onzekerheden qua lijf. Als ik om mij heen kijk in een zwembad zie ik stuk voor stuk unieke personen met een uniek lijf die bezig zijn met hun hobby.
In het water lijken de verschillen minder groot. De ene persoon draagt een badmuts en stoer brilletje en gaat bij iedere schoolslag onderwater. Een ander draagt alleen een brilletje en maakt een prachtige borstcrawl en terwijl de ander zwemt met droge haren en een zonnenbril.  Toch beoefenen ze stuk voor stuk hun sport op een eigen unieke wijze.

Ik duik het diepe in en geniet van de paar meter onderwater en het gewichtloze gevoel… Ik kom boven en kijk om mij heen… Wat zijn mensen toch mooi, ieder op zijn eigen manier.

 

-Marije-

Meer lezen? Kijk eens naar deze blogs en artikelen:

Hoe kan het toch dat je van zwemmen zo moe wordt?

Trainen na je zwangerschap, hervind je sportieve vorm

Ik wil niet meer te dik zijn

Ik loop hard zodat ik kan leven zoals ik wil

Practice what I preach, juist bij deze burn out

Hoe goed is jouw zelfbeeld eigenlijk en wat kan je er aan doen?

Foto chrissie kremer 

Marije
Marije

Marije is naast een actieve sportieve vrouw vooral ook de moeder van twee sportieve meiden. Eentje in groep 8 en de ander nog in de onderbouw. Zelf kan ze door haar gezondheid even niet bootcampen of meedoen aan obstacle runs, maar de avonturen die ze met haar gezin beleeft, zijn keer op keer mooi materiaal voor prachtige columns. Marije draagt als fotograaf en blogger ook bij aan Kiind Magazine, stichting Early Birds en Kidseropuit.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.