Het is bijna valentijn en terwijl Rose die ene fietsjongen heeft laten gaan, fiets ik nog steeds achter mijn fietsjongen aan. In ons geval niet op de weg maar door het bos.

Wij kende elkaar een paar weken toen ik voor het eerst werd meegenomen de bossen in bij Zeddam. Ik had een leenfiets en hij zijn eigen fiets. Ik had al tijden niet meer op een mountainbike gezeten en was sowieso op dat moment niet super sportief. Toch ging ik mee omdat het mij ook wel leuk leek en hij was(is) leuk!
Twee uur en een hoop bikkelen verder was ik verkleumd, tot huilens toe moe en had ik wel drie keer de “laatste” klim gemaakt maar hoe hij toen naar mij keek maakte alles goed. Ik zat onder de modder, was bezweet, snotterig en zag er niet uit maar hij was verliefd, trots en vond mij ontzettend stoer. Terug bij zijn huis gekomen werd ik in bad gezet terwijl hij de fietsen schoonmaakte. En in dat bad werd ik ineens zijn vriendinnetje.

Inmiddels ben ik ietsje beter geworden op de fiets maar toch hang ik nog steeds achter hem aan. En terwijl ik mij verwonder over zijn souplesse op de fiets ben ik aan het bikkelen en waarom… om hem! Hij maakt het mountainbiken leuk! Het is samen buiten genieten en moe terug komen en terwijl hij de fietsen schoonmaakt maak ik de lunch en laat het bad vollopen.

We fietsen niet alleen samen ook op al mijn andere sportgebieden is hij mijn grootste steun. Hardlopen is dan wel niet zijn ding maar hij steunt mij wel in de doelen die ik wil behalen. Ook als dat betekent dat ik hele avonden in de sportschool hang in plaats van thuis bij hem. Hij zet mij de deur uit als ik het nodig heb om te sporten maar mezelf er niet toe kan zetten, Hij remt mij af als ik weer te hard van stapel loop, hij traint met mij mee op vakanties, als hiet niet lopend is dan fietsend. Hij is een racefiets in elkaar aan het zetten zodat we straks samen kunnen touren en wanneer ik twijfel over alles wat ik kan en moet, biedt hij perspectief.

Liefde is dat hij ervan geniet wanneer ik enthousiast en lekker in mijn vel zit en als dat komt door mijn sporten dan is dat waar hij mij volledig in steunt.

Lieve schat ik hou van jou!