openwaterzwemmen tijdens oude IJssel zwemtocht

Monique wist het even niet meer: wat kon haar motiveren om te sporten? Na lang zoeken, wikken en wegen heeft ze zich inmiddels ingeschreven voor drie hele mooie sportevenementen. Wie sluit aan en doet met haar mee?

De kogel is door de kerk. Definitief. Ingeschreven, vast gelegd, oppas geregeld.  In mijn kleine, rode moleskine agenda zijn drie data omcirkeld. Ik weet waar ik naar toe ga trainen. Dit is wat ik wil, daar ben ik van overtuigd. Alleen ben ik nog wel een soort van alleen. Dus wie wil er met me mee? Lees verder, kies en we maken samen een groepje want dat maakt zo’n dag toch net iets mooier voor mij. Ook voor jou?

 

Jan Janssen

Fietsen en zwemmen in de provincie

Ik begin mijn sportieve uitdaging op 13 mei. Moederdag, fijn cadeautje dus. Wat ik ga doen, is 120 kilometer fietsen door de heuvels en langs het water rondom Nijmegen. De ronde van Nijmegen. Een maandje later spring ik in het open water. Zwemtocht de Oude IJssel in mijn eigen gemeente wordt mijn zwemdoel. Ik ga voor de anderhalve kilometer. Denk ik. En dan sluit ik af met de Jan Janssen Classic in Wageningen. Net iets meer voorbereiding dus net iets langer qua afstand: 150 kilometer.

De data staan vast en ik ben begonnen. Begonnen met trainen. Echt dus. Gewoon bij een club. Want ik wil die anderhalve kilometer graag borstcrawlend door. En ik kom nog niet aan de 25 meter.  Kwam, moet ik eigenlijk zeggen.

 

 

Nieuwe dingen motiveren om te sporten

Mijn eerste training bij De Gendten leerde me al heel veel. Ik adem niet goed. Ik dacht namelijk gaan en zo min mogelijk adem halen, niet dus. Maak een ritme. Die van mij zit om de vier slagen. Deskundigen zullen roepen, veels te weinig, maar het werkt vast stukken beter. Ook de benen, die mogen wel een stukje sterker.

Is dat dezelfde sterkte die ik nodig heb als op de fiets. Dus is wat ik train in het bad ook handig voor de spieren die je op de racefiets gebruikt. “Zal ik het googlen” vraag ik me hard op af. Als blijkt als het geen slimme combi is dan ga ik alsnog twijfelen aan mijn gemaakte keuze. Dus vooralsnog doe ik het niet.

 

De dikke banden race

Het fietsje pak ik ook twee keer in de week.  De mountainbike. Ook voor de weg, want oei wat een schijtluis ben ik met die dunne bandjes op de weg. Ik kan wegglijden vallen, mijn fietst pakt pekel; eeuwig zonde. Al die zaken, maken dat ik effe doe aan de dikke banden race. En hoe maf ik dat er ook uit vind zien, tof vind ik het wel.

Dat ik alleen rondcross vind ik wel een dingetje. Soms handig, dat zeker alleen ik wil graag de onderweg belevenissen meer delen. “hoe pak jij dit aan, wat vind jij daarvan en hoe moet zus”. Ervaringen uitwisselen, van elkaar leren en vooruit. Dus ga je met me mee? Tijdens training of af en toe voor een toertochtje?

stoere vrouwen sporten fietskleding voor vrouwen

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.