Weten jullie het nog? Onze Marianne die zich had aangemeld voor een Obstacle Run maar niet kon hardlopen? Dat ze het hardlopen inmiddels wel beheerst, bewees ze vorige week nog tijdens de Midwinter Acht in Apeldoorn. Maar Marianne, hoe ging die eerste Obstacle Run nou echt?

Ik die een hekel had aan gym op school, aan sporten, aan zweten. Ik, de a-sportieve couch potato, staat aan de start van een groot sportief evenement. Blessurevrij ook! De zweepslag is verholpen met rust, ice packs, fysio en naalden. Ik voel me heel wat, en heb voor mijn gevoel nu al gewonnen! Ik hoef ‘alleen nog maar’ te genieten en stiekem hoop ik dat mijn kuit zich goed houdt.

De eerste twee kilometer gaan prima, mijn blessurepijn is echt weg! Daarna komt een enorme klim de trappen op en voor mij is dat ontzettend afzien. Hyperventilerend sta ik boven en ik móet even zitten, misselijk en duizelig. Ik ben nu de laatste van mijn startgroep. Dat is niet erg, ik weet dat ik niet de snelste ben. Ik vind het wel vervelend dat ik mijn snellere teamgenoten ophoud. Overal is een oplossing voor, dus de snellere renners gaan met elkaar vooruit en vier van ons blijven bij elkaar in de achterhoede. Uiteindelijk rent niemand alleen, als ook mijn groep van vier zich in tweeën splitst.

De kilometers die komen worden zwaarder en zwaarder en ik voel mezelf meer dood dan levend. Dit is echt niet genieten. Dit is verschrikkelijk en eigenlijk wil ik stoppen. Opgeven is echter geen optie. Ik ga de finish halen, en als ik een obstakel niet haal, dan is dat oké, als ik het maar wel probeer. Ik neem alle obstakels en zo’n drie obstakels (van de 21!) lukken niet, mede door de enorme spierpijn en kramp die ik tijdens het rennen al ontwikkel.

Van mijn kuit geen last, van de rest van mijn lijf wel.

Mijn mudmattie en ik rennen hand in hand over de finish, KLAAR! Over, uit. Gesloopt.

Het eerste wat ik denk? “Ik doe dit noooooooooit meer!”

Man, wat had ik het mis… we zijn inmiddels twee jaar verder en 19 maart aanstaande mag ik weer…

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.