Trainer voor de Strong Sister Run

Help Wieke! Ze begon een jaar geleden met hardlopen, gaat dit jaar een obstacle run doen, en en en… Ze wil nog veel meer! En ze heeft allemaal sportspullen in huis. Gewoon, handig om te hebben. Het loopt de spuigaten uit, tijd voor een stukje zelfreflectie…

Het begon al in groep 8 van de basisschool. Welk niveau ging ik na de zomervakantie doen en op welke school? Nu was die keuze gelukkig snel gemaakt. Iets met een Cito-toets en een school die om de hoek zat. Ik vond ‘gewoon fietsen’ toen al niet leuk. Maar na die vijf jaar moest ik toch echt zelf een doordachte keuze gaan maken. Want de opleiding die ik koos, zou bepalend zijn voor de rest van mijn leven. Dat is best een dingetje op je zeventiende. Het gevolg: een jaar studeren en toen een jaar werken, omdat het toch niet was wat ik verwachtte. Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen met mijn opleiding en nu mag ik de hele dag teksten schrijven voor mijn werk. Ik ben een blij ei. Maar nu moet ik alweer keuzes maken. Waarom? Ik vind te veel sporten leuk!

Iemand plaatste laatst een bericht over hoepelen in de Stoere Vrouwen Sporten groep op Facebook. Ik sprong er meteen bovenop om te vragen waar je zo’n hoepel kunt kopen. Met pure wilskracht heb ik uiteindelijk toch het winkelmandje weer leeggemaakt. Verder heb ik er al over gedacht om te gaan trailrunnen, triathlonnen en zelfs kickboksen. En in de laatste week van 2016 ben ik ook nog eens gaan skiën. Stom! Ik vind het allemaal zo ontzettend leuk! Maar uiteindelijk heeft een dag maar 24 uur, waarvan ik er gemiddeld 8 á 9 op kantoor zit. Tel daarbij op dat ik ook nog een huishouden en andere hobby’s heb en je snapt: ik kan het niet allemáál doen. Tijd voor wat afspraken met mezelf.

 

Gebruik eerst eens wat je hebt

Als ik mezelf mijn gang laat gaan, probeer ik alles wat me leuk lijkt en heb ik binnen de kortste keren mijn huis vol liggen met sportattributen die ik bijna nooit gebruik. Ik moet bekennen, dat heb ik al. Als ik alleen gebruik wat ik nu al heb, dan kan ik hardlopen, ongeveer mountainbiken (ik heb alleen één shirtje, niet eens een eigen fiets), skeeleren, wandelen en zwemmen. Verder heb ik gewichten en een sportmatje, dus krachttraining en yoga-achtige dingen kunnen ook. En o ja, ik heb ook een Tacx (maar nog steeds geen fiets).

 

Je bent in training, gedraag je ook zo

Ik ben dus officieel in training voor een obstacle run, maar ondertussen valt dat ‘training’-gedeelte nog best wel tegen. Ik heb na mijn blessure pas één keer tien minuten hardgelopen, dus daar is nog flink werk aan de winkel. Ik kan me ondertussen wel vijf keer opdrukken in teenstand in plaats van drie keer. Dat gaat dus, naar mijn mening, best lekker. Maar toch… als ik steeds andere dingen tussendoor ga doen, dan sta ik in september nog steeds als een of andere pannenkoek aan de start. En daar doe ik het natuurlijk niet voor. Dus hup! Hardlopen en krachttraining tot september, daarna mag ik pas überhaupt kíjken naar wat anders.

 

Sport met een dichte portemonnee

Ik ken mezelf; als ik na september weer wat anders mag, dan wil ik daar meteen nieuwe spullen voor kopen. Om dat te voorkomen, ga ik eerst lenen of huren. Daarmee probeer ik een paar keer of een sport iets voor me is. Is het echt leuk? Dan mag ik ‘eigen spul’ kopen.

Kunnen jullie me helpen om alle sportieve verleidingen te weerstaan? Als jullie zien dat ik ergens te happig op reageer wat niets te maken heeft met hardlopen of krachttraining, geef me dan maar een digitale tik op de vingers. Niet te hard natuurlijk, want ik heb ze nog nodig voor mijn werk.

Wieke

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.