vrouwen in sportkleding met fietshelm

Voor fietsers bestaat de voorbereiding op een fietsdoel uit veel meer dan training alleen. Neem nu een fietstrip in de Alpen, dat gaat altijd samen met het vinden van een goed hotel. Of fietsen op een ander continent, daarvoor heb je de perfecte fietskoffer nodig. Of een nieuwe fiets misschien. Tanja gaat over 7 maanden een toffe mtb reis maken en is nu ernstig koopziek.

Hoe overleef ik die 7 maanden in de aanloop van mijn super gave mountainbike trip in de Alpen? Inmiddels zit ik -gelukkig- al op 6 maanden, maar ik vrees het ergste voor wat nog gaat komen, want ik leid aan voorbereiding-itus. En dat is een ernstige kwaal, heus waar.

 

De perfecte multitool voor fietsers

Urenlang internet afspeuren voor de ideale multitool bijvoorbeeld. Die heb ik nog steeds niet gevonden trouwens, mede omdat ik de aanschaf zo lang mogelijk wil uitstellen, die voorpret is zo leuk. En om die reden bedenk ik allerlei idiote specificaties waaraan het ding moet voldoen. Er is nog net geen spreadsheets opgesteld om de prospects met elkaar te vergelijken, maar dat is een kwestie van tijd.
In mijn hoofd vormt zich inmiddels een boodschappenlijst van items, voor het geval dat ik die onmogelijke multitool tóch per ongeluk tegenkom. Veiligheidshalve heb ik ook maar een nieuwe fiets op die lijst gezet, gegarandeerd dat ik daar het komende jaar niet uitkom, maar mijn tijd wel vol maak.

 

Mijn supergave fietsvakantie

Het is overigens niet mijn eerste mountainbike trip, maar wel de meest legendarische. Eentje waarbij je na afloop zo’n t-shirt krijgt, waarmee je iedereen de ogen kan uitsteken. En een trip van deze omvang heb ik nog niet eerder gemaakt, daarom is het ook een hele nieuwe prikkel voor mijn verslaving. Want zo zie ik het. Ik ben overtuigd dat voorbereiding-itus een verslaving is namelijk. De weekendjes weg verliepen de laatste tijd zo geolied dat er weinig tot geen sprake was van voorbereiding-itus. Ik had nergens last van.

Tot ik besloot te gaan voor de supergave mountainbike trip. Dat was de oorzaak. Zo kwam het dat ik (persona non-impulsivica maxima) na 1 avondje internetten en sms’en de trip-of-a-lifetime boekt, zonder blikken of blozen! En jawel, de bevestigingsmail was nog niet afgekoeld en het vertrouwde gevoel kwam weer terug: voorbereiding-itus! Met een blij gevoel open ik de browser en surf langs mijn gebruikelijke en nieuwe adressen, op zoek naar (kuch) ‘verstandige’ gadgets om de trip gestroomlijnd te laten verlopen. Hiermee verwacht ik de komende 6 maanden de tijd wel vol te maken, met trainen en shoppen. Het is een obsessie!

Misschien is het veiliger om mezelf in het vervolg in te laten huren als personal shopper voor anderen die dergelijke trips gaan doen, want ik vrees dat niet alleen ikzelf, maar ook mijn bankrekening straks ernstig afgeslankt aan de start verschijnt…