Het is koud. Kippenvel op m’n blote armen. De zon schijnt wel, en schijnt vol in m’n gezicht als ik mijn ademhalingsoefeningen doe. Vaste prik voordat ik ga lopen. Dan ga ik. Snijdende pijn in m’n linkervoet. Twijfel. Ik ga toch door. “Is gewoon de kou”, besluit ik. De pijn neemt af en ook m’n kippenvel smelt. Na 20-25 minuten houd ik het voor gezien. Niet gelijk te hard van stapel lopen. Vorige week lag ik immers nog te piepen op de behandeltafel van de fysio.

Nog voordat dat ik blij kan zijn met mijn verstandig besluit, springen de tranen in m’n ogen. Pijn! Wat doet m’n voet PIJN! Ik snap er helemaal niks meer van en strompel naar huis. ’s Avonds wordt het er niet beter op. In tegendeel. Balen, want vorige week vertelde fysio dat ik het na het weekend weer mocht proberen mits ik pijnvrij het weekend was doorgekomen. Niets, werkelijk niets wees erop dat mijn voet na zo’n bescheiden loopje zo’n pijn zou doen. Morgen maar weer bellen met de fysio, besluit ik. Nog een kop thee en dan lekker naar bed.

“Dus je had een pijncijfer van 6 op een schaal van 1-10 en dat vond je niet hoog genoeg om niet te gaan lopen?” Ik heb de fysio aan de lijn en geef ‘m net een kort resumé van de afgelopen dagen inclusief het weekend. Veel gelopen – op goede schoenen – met lieve vriendin en daar een gevoelige voet aan overgehouden. Pijnindicatie 6 dus. Terwijl de fysio nog even doorgaat met zijn preek, trek ik met een pruillip het zoveelste boetekleed aan. Ik heb duidelijk weer eens een foute keuze gemaakt. Zal ik het dan nooit leren?

Twee dagen later meld ik mij bij de fysio’s. Nr. 1 is Remco, manueel therapeut waar ik al jaren loop. Nr. 2 is Melle en hem ken ik sinds begin dit jaar toen hij met dry needling een einde heeft gemaakt aan m’n liesblessure. Melle laat nog eens goed zijn verbazing blijken bij Remco terwijl ik – nog steeds gehuld in het boetekleed – m’n schoenen en sokken uittrek. Remco kent me langer dan vandaag en nadat ze samen wat Latijnse woorden hebben uitgewisseld, zegt ie heel rustig dat de verbazing van Melle toch wel een eye opener moet zijn. Indeed!

De behandeling begint pijnlijk. Heel pijnlijk! Net als ik denk dat Remco iets minder z’n best doet, constateert hij tevreden dat de schade wel meevalt. “Ik duw nog net zo hard als aan het begin hoor, je piept alleen een stuk minder en dat is een goed teken.” Nu ben ik verrast. “Hoe lang gaat dit duren dan?” vraag ik met een ietwat benepen stemmetje. Ik voel me acuut 5 kilo lichter als Remco vertelt dat ik slechts een week absolute rust hoef te houden. Opgelucht huppel ik de fysiopraktijk uit, wat was ik bang dat het een paar weken zou worden!

Eén ding zit me nog niet zo lekker: is het SVS-hardloopweekend wel zo’n goed idee? Een week absolute rust en vanaf dat moment heel rustig aan weer opbouwen luidde de opdracht. Dat weekend staan er sowieso al twee duurlopen op het programma. Ik bel met Rose. Ze stelt me natuurlijk net weer de vragen waar ik géén antwoord op heb. Welke spier het is, wat er nou precies aan de hand is… Tja, ik ben doorgaans alleen maar geïnteresseerd in de ernst en wanneer ik weer wat mag doen. Zo wordt ze niets wijzer.

En dus is er telefonisch contact tussen Rose en Remco. Conclusie: ik kan gewoon naar het hardloopweekend! Tot die tijd hoef ik alleen maar niets te doen. Nou ja, fietsen en zwemmen mag nog wel. Wat een mazzel dat de zon zo lekker schijnt! Dikke pech de volgende dag: ziek Tussen het gehoest en gesnotter door bedenk ik me dat de timing nu wel een keer goed is. Alles doet me zeer, maar mijn voet komt lekker tot rust. Het hardloopweekend heb ik niet gehaald. Drie dagen koorts = drie dagen rust.

monique rotteveel online shop

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.