Lizanne werd zondag wakker met spierpijn. Spierpijn? Ze had niet eens gesport die week! Terwijl ze de slaap uit haar ogen veegde, viel het kwartje. De Stoere Vrouwen Trainen challenge. Ze kwam er niet onderuit maar weet nu ook: de push-up doe je niet zomaar.

De dames uit de Stoere Vrouwen Trainen groep op facebook waren fanatiek filmpjes aan het uploaden van hun push-ups. Ik reageerde op de thread met de mededeling dat ik maar even over zou slaan, omdat ik echt heel slecht ben in push-ups. Maar de stoere vrouwen zouden de stoere vrouwen niet zijn als ze me aanspoorden toch gewoon mee te doen.

Ik had die ochtend een afspraak, maar bij thuiskomst kon ik er echt niet onderuit. Er werd me verteld dat ik zelfs in m’n ouwe kloffie een filmpje van drie seconden kon maken, dus tijd en locatie waren geen excuus. Tja, daar kon ik niet tegenop. Dus vol goede moed plantte ik m’n telefoon op standje video op de grond en ging ik midden in beeld liggen. De hond keek eens verbaasd wat ik nou weer uit ging spoken, maar besloot zich er wijselijk niet mee te bemoeien.

Optimistisch parkeerde ik m’n handen in spreidstand onder m’n schouders en zette ik m’n voeten een eindje uit elkaar. Ik zou toch wel op z’n minst één push-up kunnen maken? Eentje maar, kom nou! Veelbelovend zakte ik door m’n armen, maar helaas. In plaats van weer omhoogkomen op het diepste punt, plofte ik op de vloer. Met een verbeten kop kwam ik vanuit die positie overeind, maar echt een push-up was het niet. De twee pogingen daarna gaven hetzelfde kansloze resultaat.

Volgens de Facebookdames geen enkel probleem. Niemand had toch gezegd dat je de grond niet mocht raken? Nee, ja, nou, oké, dat was ook wel weer zo. Maar een fatsoenlijke push-up was dit niet te noemen.

Even later deed ik een nieuwe poging, maar dan met m’n knieën op de grond in plaats van mijn tenen. Gelukkig ging dat een stuk beter, ik wist maar liefst drie redelijke push-ups te maken. Weliswaar zakte ik niet zo diep door m’n armen als ik de anderen zag doen, maar ik vond het er toch best aardig uit zien. Dat waren de Facebookers gelukkig met me eens. Het weekend was begonnen, missie volbracht, tijd om te bankhangen.

Maar de conclusie was niet te ontkennen. Push-ups en ik hebben nog een lange weg te gaan. Ooit komt er een dag dat ik ook gewoon één normale push kan maken, zonder plat op de grond te liggen, zonder m’n knieën te gebruiken. Gewoon een push-up zoals het hoort. Maar wanneer die dag komt…? Voorlopig heb ik nog een hoop te oefenen geloof ik. Of hebben jullie de gouden tip voor me?

lornah sportswear hardloopkleding

Lizanne

Tijdens haar zwangerschap scheef Lizanne over sporten met een zwanger lijf. Deze moeder, tekstschrijver en journalist schrijft graag voor vrouwen, omdat ze wil vertellen over wat voor haar belangrijk is: je eigen ruimte durven nemen, doen waarvan je energie krijgt zonder altijd aardig gevonden te hoeven worden. Voor haar is dat de sleutel tot een gelukkig leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.