wat zijn jouw redenen om te sporten

Geen sporter is gelijk, en iedereen heeft zo z’n eigen redenen om te sporten. En ook hun eigen regelmaat. Voor Leine is sporten een manier om gezond te blijven, maar dan het liefst wel met likeminded people. Wat voor sporter ben jij, en wat zijn jouw redenen om in beweging te komen?

Om mij heen zie ik zo veel verschillende soorten sporters. Sommige mensen gaan af en toe. Andere regelmatig. En je hebt de ‘die-hards’ die iedere dag uren aan hun sport besteden. Dan is het verschil tussen hen en ‘officiële’ topsporters bijna onzichtbaar.

Er zijn mensen die op het laatste moment binnenvallen en na de les weer direct de deur uitrennen. Maar je hebt ook de sporters die de après-sport hebben uitgevonden. Met een bakkie en gezellig kletsen. Of nog een beetje aanklooien met push-ups, praten over de nieuwste gear of lekker stretchen.

>>Wat is beter? Samen sporten of alleen?

Mijn redenen om te sporten

Voor mij is het sociale aspect van het sporten heel belangrijk. Ik sport voor mezelf omdat ik gezond wil blijven. Een ook omdat ik houd van bewegen, enzovoorts. Voor mij is één van de belangrijkste redenen om te sporten, het vinden van ‘likeminded people’. Ik heb al zoveel lieve, gezellige en vooral bijzondere mensen ontmoet. Er zijn mooie vriendschappen ontstaan. Niets wat zo (ver)bindt als samen zweten, afzien, af en toe huilen en doorzetten. Ver voorbij de grenzen van wat eigenlijk nog comfortabel is. We vieren samen onze successen en steunen elkaar bij teleurstellingen.

De kracht van de stilte

Dan zijn er ook sporters die juist die stilte opzoeken. Die het fijn vinden om op zichzelf aangewezen te zijn en iedere dag sterk genoeg zijn om hun eigen grenzen op te zoeken en er zelfs overheen durven gaan. Zoals de hardloopster die iedere keer zichzelf kan pushen nog wat harder of verder te gaan dan de vorige keer. Of de bokster die iedere dag in de vroege uurtjes haar eigen zware programma volgt. En dan de fietser die kilometers asfalt onder haar banden door laat glijden met de wind en haar gedachten als tegenstander.

>>Trainen met een doel, dat doe ik niet

Sporten maakt me gelukkig

Als ik een harde workout doe, ben ik uiteindelijk ook op mezelf aangewezen. Natuurlijk vind ik het fijn als mijn mede-sporters me toejuichen of pushen. Dat helpt me echt. Maar vaak zit ik zo in mijn hoofd dat het niet eens tot me doordringt. De stilte, die flow, dat is wat voor mij het sporten zo fantastisch en heerlijk maakt. Ik ben zo druk in mijn hoofd en mijn leven de hele dag, dat de leegte en stilte die ik vind tijdens het sporten gewoon oorverdovend kan zijn.

>>Bewegen vs. kanker, kan je jezelf beschermen?

Het brengt me even terug naar mezelf en maakt me rustiger, sterker, meer in balans, evenwichtig. Sporten maakt me gelukkig. En daarna geniet ik weer volop met mijn lieve sportmaatjes van het après-sporten.

Liefs,
Leine

Sporten met obesitas

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.