Reuze leuk al die sporten die Rose doet, maar haar hele lijf weet het: het is tijd om hard te lopen. Alleen na zo lang niet te hebben getraind ben je bijna weer een beginner. Lees mee over Rose en haar minuten blokjes.

Ik kijk naar mijn voeten. Ze zijn bruin en de zomer is nog niet eens begonnen. Mijn armen, benen en gezicht ook. Zo bruin als ik normaal gezien na de zomer pas ben. Maar het zijn mijn voeten die me bezig houden. Mijn favoriete seizoen is nu. De warme tijden met lange avonden. Maar mijn voeten doen dit jaar iets heel anders dan in de jaren ervoor. Ze zijn bloot en bruin. Ze staan op mijn supboard of liggen in het zwembad. Maar rennen? Lekker hardlopen in mijn mooie knalgele schoenen? Dat doen ze al een tijdje niet.

 

Ik heb maanden niet meer getraind

Hardlopen – ik wist even niet meer wat ik er mee moest. Niet meer na dat jaar waarin ik trainde voor de sprint en al mijn sportieve uurtjes ten dienste stonden van het sterk genoeg maken van mijn lijf. Niet meer sinds ik week in week uit met pijn op de atletiekbaan lag, maar toch doorging. Niet meer sinds ik in het najaar anderhalve maand nauwelijks sliep van de pijn, maar toch mijn oefeningen deed omdat ik een doel had. Sprinter worden. Zo snel als ik kon op het kortste stukje van de atletiekbaan. Omdat sprinten zo inspannend was, dat je dat niet zomaar doet. Omdat je als sprinter zo explosief bent, dat niet iedereen het kan. De sprint die zo kort duurt, dat je pas adem haalt als je al klaar bent. Maar vooral de sprint waarin ik me het meest gelukkig voel.

 

Hardloopblessures en hardloopmotivatie

Ik kon het niet doen, mijn lichaam bleek niet sterk genoeg. Dus ben ik na dat jaar maar weer gaan rennen op de weg. Slowmotion. Niet goed wetende wat te doen. Dat duurde een tijdje. Een paar keer per week ging ik trouw. Maar het werd minder. Nog minder en minder. Tot het stopte en ik niet meer aan hardlopen deed. Deze winter.

Gelukkig was daar het zwembad. En mijn fiets. Zat ik midden in de verhuizing en vond het schilderen en sjouwen al een workout op zichzelf. Bezig hield ik mezelf wel. Maar aan hardlopen deed ik niet.

 

Hardlopen in de zomer

En dan zijn nu de avonden lang. De lucht warm. Het is de tijd waarin ik ‘s avonds als iedereen al binnen is in de stilte van de nacht zo graag even ga rennen. Mijn rondjes aan het einde van de dag. En wat is de realiteit? Ik heb mijn hardloopschoenen dit jaar volgens mij niet eens aan gehad. Laat staan dat ik in vorm ben om hard te lopen!

Ik heb het gedaan. Zojuist. Ik trok ze aan en ben gegaan. In de stilte, van de warme nacht. Minutenblokjes, want daar ben ik nu. Als een beginnend loper. Eentje met weinig vorm. Niet sterk genoeg om te sprinten, niet fit genoeg voor een duurloop. Maar wel eentje die is gegaan. Die vandaag de eerste stappen naar de volgende nam. Al weet ik nog niet wat die gaan zijn. Wel weet ik een ding: ik wil mijn lichaam weer sterker hebben. Ik wil weer een soort van vorm, conditie en kracht. En die krijg ik niet door te mijmeren over verhogen tijden of niet gehaalde doelen.

 

Ik moet het doen, wil ik het krijgen.

Liefs Rose

Hardlooparmbandje met gekleurde kralen en hardloop bedel

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.