Februari heeft 28 dagen dit jaar. Vandaag is het de eerste. Ofwel 1/28 en ik heb voor deze maand een leuke uitdaging voor je. We gaan elke dag iets doen! Of het nu fietsen, krachttraining, wandelen, hardlopen, zwemmen of een andere vorm van beweging is. We doen het. Elke dag weer. Doe je met ons mee?

De maand februari is een lastige voor me. Ik voel dat de lente er aan komt, maar de winter is nog lang niet klaar. Ik krijg zin in actieve dingen, maar ben ook een beetje moe van de wintermaanden, de kou en het gebrek aan zon. Voor mij als duursporter is hier maar één antwoord op: beweging! Want beweging geeft me energie, een beter nachtrust, een blij gevoel, ontspanning en eigenlijk al het andere waar ik zoveel van houd.

In onze Facebookgroep zijn een aantal leden bezig met een RunningStreak. Daarvoor lopen ze een bepaalde periode dagelijks een stukje hard. Martine, één van die vrouwen, vertelde me hoe het haar goed doet en dat ze het gevoel heeft er een stuk sterker van te worden. Geïnspireerd door haar, overweeg ik een uitdaging voor deze maand en als ik dat wil doen, dan moet ik vandaag beginnen. Ik wil in februari elke dag even sporten en bewegen. Niet heel lang, niet heel intensief, niet te zwaar. Maar wel elke dag iets. Nu zijn de sporten die ik doe: zwemmen, hardlopen, fietsen en natuurlijk een beetje krachttraining. Genoeg om een maand mee te vullen. Als ik het slim indeel kan het zelfs wel eens heel goed werken.

Mijn regels zijn simpel: ik ga elke dag 1 van mijn sporten doen en houd jullie daarvan op de hoogte. Maar ik nodig jullie ook uit om met me mee te doen. Ik ben benieuwd naar mijn ervaring en die van jullie. Wat ga ik doen en wat gaan jullie doen? Leren we wat, worden we sterker of komen we er achter dat dit echt niets voor ons is?

Wat kan je van mij verwachten? Een dagelijks update op mijn Instagram en natuurlijk in de Stoere Vrouwen Sporten Facebookgroep.

Waar hoop ik op bij jullie? Hetzelfde, leuke updates over hoe het jullie vergaat. Zullen we de hashtag #funfeb gebruiken? Dan kunnen we elkaar vinden op socialmedia.

Ik ga zo de hond uitlaten en stap daarna even op de Tacx. Een beetje gek misschien, want het is heel mooi weer, maar ik ben vandaag heel druk, een halfuurtje Tacxen kost dan minder tijd dan een uurtje fietsen of iets anders.

Oh en als je meedoet: belangrijk is dat je jezelf niet moet overbelasten, het gaat er om dat elke dag een halfuur al goed voor je is en iets doet met je lijf. Maar ik ga in het weekend echt wel een paar uur fietsen, want ik mag het doen zoals ik het wil en jij dus ook!

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.