Waar sommigen van ons dromen over een marathon of fietsen in een ver ver land, hebben Rose en Astrid iets anders wat ze heel graag wilden doen. En deze week namen ze de eerste stap om dat waar te maken…

Voorheen was ik niet zo van de vriendinnen en dingen samen doen. Ik sportte bij voorkeur zelfs liever alleen. Maar het ‘Wij Sporten’ van Stoere Vrouwen Sporten heeft ook mijn leven veranderd.

Stoere Vrouwen Sporten heeft mij zoveel gebracht, dat had ik echt niet kunnen bedenken toen ik bijna drie jaar geleden aankondigde dat we online gingen. Ik heb Rhodé leren kennen. Mijn buurmeisje en de eerste blogger van de site. Inmiddels één van mijn vriendinnen die als ze kan voor me klaarstaat. Ik heb Kirsten ontmoet, die mij genoeg vertrouwde om met mij aan haar zijde haar hele leven om te gooien en zodoende gezonder te worden. En Astrid natuurlijk. Met haar sport ik, ze is mede eigenaar van de Stoere Vrouwen Sporten shop, maar ze is vooral een onwijs goede vriendin geworden. We gaan echt veel met elkaar om en zitten met de meeste dingen op dezelfde pagina. We hebben dezelfde wensen en dromen en zijn bereid daar veel voor te doen.

Gisteren hebben Astrid en ik iets heel gaafs gedaan. Iets wat we hebben besloten tijdens ons weekend in de camper voor Afsluitdijk Open. We wilden niet midden in de nacht naar de start van dat evenement reizen, dus hadden we een camperbusje geleend. Een Volkswagen, met een keukentje, twee goede bedden en genoeg ruimte om een beetje te chillen. Perfect voor een weekend. We pakten de bus op donderdagavond in en kwamen maandagavond laat pas terug. Dat de Afsluitdijk Open niet doorging, vonden we niet heel erg. Wij hadden dat weekend iets heel anders ontdekt wat we echt heel heel heel leuk vinden.

Astrid heeft het hele weekend in Friesland niets gedaan. Lekker slapen, zitten, lezen en wat kletsen. Is ze heel goed in blijkt. Ik heb een nieuwe kant van mezelf ontdekt: ik ben een echte camperchick. We komen aan, ik zet de tafel buiten, gooi het vuurtje aan en ik ga eten maken, koffie zetten en genieten. Ik nodig vrienden uit om ook te komen en ontpop in een heel sociaal wezen. Ik loop op blote voeten en straal de hele tijd. Zelfs als het zo hard regent en stormt dat de Afsluitdijk Open afgelast wordt. Ik voel me zo vrij en zo gelukkig. Je hebt een huisje op wielen en kan gaan en staan waar je wilt.

Sinds Astrid en ik elkaar kennen hebben we het maar over één ding: vrijheid, de stad achter ons laten en doen wat we willen. Daarom hebben we gisteren een bus gekocht. Een Volkswagen California T4. Met een keukentje, twee goede bedden en genoeg ruimte om een beetje te chillen. Precies dezelfde als die we mee hadden naar Friesland, maar dan in andere kleuren. We noemen haar Billie en we nemen haar dit weekend al mee naar een veldje in het bos. (geniet van onze camper en lees verder na afbeelding)

vakantie volkswagen busje

Ik zal je zeggen dat ik me sinds we besloten hebben dat busje te kopen niet meer normaal voel. Ik heb nauwelijks focus en ben ook een beetje zenuwachtig. Niet omdat ik bang ben om dat busje, dat het niet goed zou zijn of we niet weten wat we ermee moeten, maar omdat ik weet dat ik met dit busje de avonturen aan ga die ik diep in mijn hart wil beleven. Avonturen waar Astrid ook naar snakt. En weet je wat? Erover dromen is makkelijk. Daar zit een veilig soort verlangen in. Maar als je dan de eerste stap neemt om het waar te maken, dan voelt dat heel anders.

Ik weet nog niet wat ik ga doen de komende weekenden. Ik weet nog niet waar we gaan staan, wel weet ik dat de mountainbikes mee gaan en de hardloopschoenen ook. Alles hoort tot de mogelijkheden. Als we ons werk een beetje slim aanpakken een maandje Portugal bijvoorbeeld ook…

Surfplankjes op het dak, fietsen mee…

Je weet wel

xRose

Dkoko – Fauna – sport en yogabroek – maat L

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.