Ben je ooit gaan sporten omdat je te dik was? Vind je dat je moet sporten maar ben je niet gemotiveerd? Of train je misschien veel te hard? Gezond gedrag is soms maar moeilijk in balans te houden. Rose schrijft over zichzelf en haar sportieve balans. Hoe verandert zij haar gedrag in haar voordeel?

Ik sportte vroeger altijd om dun te zijn, want als ik niet dun was, wie was ik dan? Dat is triest hè. Maar het is wel wat me er toe dreef om dag in dag uit te trainen. Ik had een motivatie waar een topsporter een puntje aan kon zuigen.

 

Te weinig tijd voor sport

Is niet meer zo. Ik sport tegenwoordig misschien zelfs iets te weinig. Ik ben te druk begrijp je. Ik moet veel doen om van Stoere Vrouwen Sporten die fantastische vrouwen sportbeweging te maken die ik voor ogen heb. En het is zichtbaar, want wat we doen wordt met de dag gaver en spannender. Hard work pays of here. Maar ik sport wel te weinig.
Wat gaat hier mis? Waarom sportte ik eerst zoveel dat het schadelijk voor me was en nu net even te weinig waardoor ik me soms een beetje schuldig voel? Wat hebben deze twee op het oog ver uiteen lopende verhalen met elkaar gemeen?

 

Hoe denk ik over sport?

Mijn verhaal. Het verhaal wat ik aan mezelf vertel en wat op dagelijkse basis mijn gedrag en keuzes beïnvloedt. En hoe ga ik dit veranderen? Hoe kom ik weer terug in mijn eigen gebalanceerde sportritme? Is de oplossing mezelf een trap onder de kont geven? Of anders trucjes zoals lid worden van een groep of een sportieve uitdaging op mijn website waar ik als gezicht van SVS natuurlijk wel aan mee moet doen?

 

Een trap onder mijn kont

Laat ik daar eens naar kijken. De trap onder mijn kont. Het werkt niet. Ik ben van mezelf ijverig. Ik doe altijd mijn best en ga echt voor dingen. Ik heb geen trap onder mijn kont nodig, want ik zit nooit lui op de bank. Sterker nog ik ga de hele dag van hot naar her voor mijn prachtige werk. Ik geef clinics, heb dagelijks contact met sportvrouwen. Mijn leven is actief, gemotiveerd en mooi. Misschien zou ik mezelf moeten afremmen? Is dat het?

Lid worden van een groep is de andere optie. Zou het helpen? Ik denk het niet. Uit ervaring weet ik dat de enige groep waar ik graag mee sport de groep is die ik training geef. Vorig jaar sportte ik daardoor sowieso al drie keer per week. Ik gaf training en deed zelf mee. Maar na verloop van tijd breekt dat me op. Altijd maar sporten voor anderen is ook gewoon werk.
Hetzelfde met zo’n uitdaging als de 100 dagen push-up challenge. Was ik niet de hele dag bezig met SVS en had ik de uitdaging mee kunnen doen als lezeres van de site? Dan was het echt anders geweest. Maar voor mij is het gewoon mijn werk geworden. Ik moet foto’s filmpjes en updates maken terwijl ik mezelf motiveer om die verrekte push-ups te doen.

 

Verandering

Het veranderen van mijn gedrag is niet wat ik moet doen. Veel belangrijker is mijn verhaal. Wat vertel ik mezelf waardoor ik nu minder aan sport toe kom? Hoe is het mogelijk dat ik mijn eigen uren in kan delen maar geen uurtje vrij maak om te fietsen, rennen, zwemmen of wandelen? Die vraag stelde ik mezelf vorige maand. En meteen veranderde er iets: mijn verhaal.

Ik ben niet Rose die dun moet zijn, maar ik ben ook niet de CEO van een mega groot bedrijf. Ik ben Rose die Stoere Vrouwen Sporten bedacht omdat ik geloof dat sport en beweging ons vrouwen goed doet. Dat het ons gelukkiger maakt. Dat we niet keihard hoeven te trainen, maar dat we wel dagelijks een moment voor onszelf moeten kiezen waarin we ontspanning in inspanning vinden. Dat is mijn verhaal.

En weet je wat? Ik ben ineens niet te stoppen. Ik fiets, ik ren, ik zwem, ik step, ik sup en doe ‘s avonds krachttraining. En dat gaat me makkelijk af. Ik werk daarnaast aan mijn site en heb ook nog eens tijd over om met mijn vriendinnen leuke dingen te doen.

Dus nu aan jullie de vraag: wat is jouw verhaal? Wat doet dat met de keuzes die je maakt?

x Rose

Meer mooie artikelen lezen? Inspiratie nodig? Kijk dan eens bij onze inspirerende artikelen voor vrouwen. Boordevol inzichten en levenslessen.

 

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

2 Comments
  1. Hi Rose,

    Wat een eerlijk verhaal en Onwijs herkenbaar!!! Hier af en toe hetzelfde probleem. Van hot naar her, kijk geen tv, zit nooit op de bank. Ik denk dat het ook komt omdat je prio’s veranderen. Als je bedrijf op nmr 1
    En 2 staat dan komt het fietsen bij mij op de 3e plaats. Afspreken met een vriendin werkt bij mij. Heb je meteen die vriendin eindelijk weer gesproken. Maar het blijft continue balans zoeken. Succes met SVS! Groetjes Susy van Susy cyclewear

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.