Ken je dat? Ben je een week ziek geweest en had je die hele week zin in lekker sporten. Hardlopen langs de weilanden, fietsen in het bos of zwemmen in de zon. Dat soort dingen die niet kunnen als je ziek bent, want je bent ziek immers. En dan een week later. Weer helemaal fit, alle tijd, prachtig weer en je bent niet vooruit te branden. Dat ben ik deze week.

Mijn schoenen staan midden in de woonkamer, met mijn hardloopbroekje er bij. Al drie dagen. Iedere keer als ik thuis kom, stap ik er behendig overheen, loop naar mijn grote stoel en ga daar even Netflixen. Het is heel goed mogelijk dat die schoenen er dit weekend nog staan. Met een laagje stof erover. Of zoiets.

Gelukkig ben ik niet voor één gat te vangen. Ik heb ook nog een zwempak en mijn fiets. Maar ook dat is geen succes deze week. Astrid en ik hadden maandag het hele zwembad voor ons alleen omdat we buiten de openingstijden een foto maakten van mijn nieuwe zwempak. Heb ik daar gebruik van gemaakt en even wat banen in dat mooie strakke water weggezwommen? Nee! Zelfs toen het banenzwemuur begon en er meerder sportvriendinnen van me in het water lagen, deed ik niets. Halve baantjes, beetje kletsen en een grapje hier en daar.

Dan die fiets. Gisteravond had ik het helder voor elkaar. Ik moest Kirsten nog bellen en meestal hangen we dan wel een minuut of 40 aan de telefoon. We praten dan over de site, over sport, over onze levens en al het andere wat ons bezig houdt. Belangrijke gesprekken voor ons allebei. Dus terwijl ik siri vertelde Kirsten te bellen, trok ik mijn fietsbroek en schoenen aan. Ik zette mijn racefiets in de Tacx en ging zitten. Kletsen en trappen. Wat een goede truc!

5 minuten

10 minuten

12

12 en een half

14

Nu is het genoeg! Ik ben het zat. Mijn billen doen pijn, mijn muts slaapt en dat racestuur vasthouden terwijl ik aan het bellen ben is ook geen succes. Nog voordat ik het kwartier haal, sta ik naast mijn fiets. Inactief en onsportief.

Hoe is dat mogelijk dat ik de hele week al dat kan doen wat ik vorige week zo graag wilde, maar dat ik mezelf er niet toe zetten kan? Ben ik lui of is er iets anders? Moet ik mezelf dan harder pushen en doorzetten of is het beter mezelf gewoon even te laten? Is dit het begin van het einde? Ga ik die inactieve, onsportieve sportblogger worden. Die mevrouw die schrijft over sport, maar het niet eens in de praktijk brengt?

Natuurlijk zijn dat de dingen die door mijn hoofd schieten, maar ik blijf er niet te lang hangen. Het is te simpel mezelf lui te noemen en voor te houden dat dit het einde van mijn sportieve bestaan is. Want let’s face it, wat speelt er nu echt? Ik wil heel graag op vakantie. Ik wil een weekje vrij, met mijn voeten in het zand. Ik werk al bijna drie jaar heel hard aan Stoere Vrouwen Sporten en samen met het team gaan we een spannende tijd door. Ontwikkelen we verder, worden we groter of blijft SVS een leuke hobby?

De komende dagen gaan veel duidelijk maken voor me. Besluiten die we nu nemen en kansen die ik krijg, zijn bepalend voor een paar gave plannen die we hebben. Ik heb even veel aan mijn hoofd en dat vraagt om aandacht en energie. Dat ik nu wat minder zin heb ik sporten en liever bij de overburen van het Turkse restaurant tot ‘s avonds laat aan de koffie en lekker eten zit, met mijn neefje speel of in mijn eentje ga Netflixen heeft er mee te maken dat ik sport voor mijn plezier en niet omdat het moet. Door de drukte en spannende tijden van het moment zegt mijn lijf: nu even niet. Laat dat sporten en chill een beetje. Tenzij je deze zomer moet presteren in Rio.

Nou en dat laatste hoef ik dus niet.

Ik ga lekker even wandelen met de hond. En een krantje kopen. Ik sta er in vandaag. In de Stentor, ook te lezen op Blendle.

Liefs Rose

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.