Stoere Vrouwen Sporten in top 3 van VPRO Tegenlicht verkiezing

Ik ben even stil. Want ik ben genomineerd. Voor twee dingen: VPRO Tegenlicht Uitdagers & Aanpakkers en de titel Creative Brain Stedendriehoek van Fem-Netwerk. Voor mij een prachtige kans om over mijn droom, mijn missie te vertellen en voor jullie hopelijk het moment om met je stem te laten horen wat je van ons vindt.

Toen ik Stoere Vrouwen Sporten begon, was dat omdat ik baalde van het aanbod van sportbladen voor vrouwen. Dat bestond alleen uit artikelen over afvallen, strakke billen en platte buikjes. Niets mis met strakke billen, maar sport is natuurlijk veel meer dan dat. Ook voor vrouwen. Sport is beleven, doorzetten, doelen halen, loslaten, vrijheid, persoonlijke groei, een moment voor jezelf en weet ik niet wat allemaal nog meer.

En juist voor vrouwen vind ik het een heel krachtig middel om te ontdekken dat je meer kan dan je ooit dacht te kunnen. Zelfvertrouwen en een comfortabele, liefdevolle beleving van jezelf. Ik vind dat belangrijk en gun dat elke vrouw. Want hoe vaak is het wel niet dat we overpresteren en nog denken dat we beter ons best moeten doen?

Stoere Vrouwen Sporten is mijn antwoord op de focus op afvallen en een zekere lichaamsvorm. Het is mijn hoop voor jou en mij vandaag, mijn oplossing voor welvaartsziekten en stress, mijn droom voor de toekomst. Want de vrouw die we vandaag zijn, is het voorbeeld dat we doorgeven aan de meisjes en vrouwen van de toekomst.

Ik heb in de afgelopen drie jaar, die begonnen met elke dag een blog, zo veel mooie vrouwen leren kennen. Sporters van verschillende niveaus. Vrouwen die twee keer een rondje per week maken en vrouwen die meedoen aan hele triathlons of 24 uurs mountainbike races. Ik zie topsporters die beginnende sporters tips geven en beginnende sporters die de topsporter aanmoedigen. Een groep vrouwen die los van leeftijd, afkomst, vorm, sport en kleur samen één zijn.

En met de nominaties voor VPRO Tegenlicht Uitdagers & Aanpakkers en Creative Brain Stedendriehoek krijg ik de kans om het prachtige van Stoere Vrouwen Sporten aan meer mensen te laten zien. Doen jullie met me mee?

Je kan bij VPRO Tegenlicht stemmen door op de link te klikken, mijn naam (Rose Mentink, ik zeg het nog maar even) te vinden en op stem te drukken. Als je even de tijd hebt, schrijf dan ook een reactie onder je stem, vertel wat Stoere Vrouwen Sporten voor je is bijvoorbeeld. En deel de link weer met jouw vrienden zodat zij ook kunnen stemmen als ze dat willen.

En op de site van Fem-Netwerk, scrol je naar beneden en sta ik bij het kopje Creative Brain. Als je ook een suggestie wilt voor andere vrouwen in andere categorieën kan ik je Fleur Bekke en Ingrid Hulscher aanraden. Topvrouwen!

Lieve Stoere Vrouwen, dank voor je stem, dank voor het delen van jullie mooie levens, jullie zijn een verrijking voor mij.

Liefs Rose

Rose
Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.