Wat vind ik van vrouwen en sport? Veel  vrouwen denken vaak dat ze niet goed genoeg zijn of zich niet kunnen meten met een ander, je merkt in veel zaken dat ze zichzelf altijd buiten de kaders plaatsen. 

Bijvoorbeeld bij een training en of wedstrijd, en die wordt gedeeld met mensen (sociale media of  persoonlijk) dat wordt er vaak  vermeld dat niet zo snel zijn als iemand anders of ze denken dat iedereen sneller is. Er is altijd wel iets wat er bij vermeld moet worden, waardoor het niet zus of zo is……….

En dat doet in mijn ogen zoveel af aan hun prestatie, naar mijn  mening doet iedereen zijn stinkende best.  En geven  alles wat ze kunnen voor de beste prestatie op dat moment.  En daar moeten veel vrouwen zich bewust van worden.

Ik zeg niet dat ik er niet zo tegen aangekeken heb, ik heb ook in het begin gedacht dat ik niet goed genoeg/niet snel genoeg , of dat ik nooit sneller zou worden.

Maar sinds vorig jaar mei kijk ik daar helemaal anders tegen aan, na alle trainingen die ik gedaan heb voor mijn eerste  halve marathon.  Toen ik op die dag over de finish kwam, ging bij mij de knop om. Als ik dit kan dan kan ik alles wat ik wil doen, en sinds die dag kan ik zoveel meer en kijk ik anders naar mijn prestatie.

En daardoor sta ik met zo veel meer zelfvertrouwen aan de start van wedstrijden en of bij trainingen.  En natuurlijk gaat het niet altijd even goed, maar ik kan daar veel beter mee omgaan. Ik weet dat ik op dat  moment het beste uit mijzelf gehaald had. En volgende keer zie ik wel weer.

En dit werkt ook door in het niet sportieve leven wat er ook nog is, ook daar merk ik in alles dat minder bang ben om iets te ondernemen. En met meer zelfvertrouwen  de wereld in kijk.

Als vrouwen het beste uit hun zelf halen en daar bewuster bij stil staan,  dan kunnen en moeten ze trots zijn op wie ze zijn, waar ze vandaan komen en wat ze bereikt hebben.

Iedereen is begonnen met die eerste stap, om te gaan sporten welke sport dan ook.

Natuurlijk is er altijd wel iemand sneller, maar dat heeft bijna elke sporter. Zelfs de wereldkampioen, want ook die heeft een concurrent. Is het niet nu dat is het wel een volgende keer.

Blijf bewust van alles wat je doet en geniet van dat moment! En later als het keer minder gaat denk dat terug aan dat moment en wat je bereikt hebt.

Lees hier de eerste bijdrage van Fiona en vergeet niet te reageren op haar blog. Het is een bijdrage voor onze schrijfwedstrijd en jouw mening telt voor ons. Dus plaats je reactie hieronder of op onze Facebookpagina. Dan nemen we het mee in ons jury oordeel.

La Rocha – Summer Forest korte hardloopbroek

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.