Schoonheid zit van binnen en niet van buiten. Ik weet het donders goed. En toch, ook ik kijk weleens met een andere blik naar vrouwen dan dat ik zou willen. Het gebeurt gewoon. Wat een lekkere ronde billen heeft zij, mooie lange slanke benen en wat een prachtige torso. Kijk die spieren, wat voor sport zou zijn doen?

Bij mij word dit vooral gestimuleerd doordat we tegenwoordig door de media worden gespamd met onrealistische perfectie. Natuurlijk zou ik ook zo’n goddelijk lichaam willen. Gelukkig heb ik deze wens achter mij gelaten en kan ik lekker sporten omdat ik het heerlijk vind en er veel plezier uit haal. Veel vrouwen zouden met meer plezier moeten sporten en niet omdat ze een goddelijk lichaam willen.

Ook worden we overdonderd met sporthelden en heldinnen via social media als Instagram en filmpjes op Codyapp en Youtube. Het is allemaal vet. Vergeet niet lieve dames dat wat deze mensen doen daar hun werk van hebben gemaakt.

Door deze ontwikkelingen heeft sporten in mijn ogen een nieuwe dimensie gekregen, men doe het niet alleen meer om slank te zijn, maar steeds meer dames doen het omdat ze sterker en flexibeler willen worden. Meer balans en conditie willen hebben.

Ik juich dit van harte toe. Zo wordt sport een investering in je zelf, omdat jij bepaalde ambities hebt met je kunnen en minder voor je uiterlijke schoonheden beweegt. We gaan op die manier minder in ons hoofd en meer in ons lijf. Op deze manier wordt sporten een investering in jezelf, je doet het voor jezelf.

Lees hier de eerste bijdrage van Jade en vergeet niet te reageren op haar blog. Het is een bijdrage voor onze schrijfwedstrijd en jouw mening telt voor ons. Dus plaats je reactie hieronder of op onze Facebookpagina. Dan nemen we het mee in ons jury oordeel.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.