Nou ik ga dus een blog proberen te schrijven en die moet dan ook nog gaan over mijn leukste sportervaring! Dit vind ik super lastig, omdat ik zo veel leuke sportervaringen heb! Ik neem er een van afgelopen jaar. Met onze turnvereniging hadden we een uitvoering, omdat de club veertig jaar bestond! Super leuk natuurlijk, maar er was ook veel stress.

Sinds dit jaar ben ik niet alleen een sporter en assistent bij de club. Maar ook hoofdtrainster van de jongensgroep. Super leuk, maar dit betekende wel dat ik zelf twee acts voor de uitvoering in elkaar moest zetten. Omdat we het thema films hadden heb ik gekozen voor Tarzan en Pirates of the Caribbean.

 

Generale repetitie

Ik vond het erg lastig om deze acts in elkaar te zetten, maar per training zag ik de jongens groeien en de acts werden beter! Toen kwam de generale repetitie. Alles wat maar mis kon gaan ging mis en ik zat een beetje met mijn handen in het haar. Na de generale repetitie heb ik, samen met mijn assistenten, de jongens nog een keer moed in gepraat en verteld dat ze gewoon hun best moesten doen. Beter dan dat kan niet.

 

High Five

De dag was eindelijk daar… ik zag de jongens één voor één binnenkomen. Met strakke gezichtjes van de spanning. Het wachten tot we op mochten kon beginnen.  De eerste act van de jongens was bijna en we stonden, als piraten verkleed, in de gang te wachten tot we op konden. En toen was het moment daar en tijdens de eerste act ging alles goed, daarna snel omkleden en weer wachten. Na ongeveer vier andere acts en een pauze stonden we weer klaar, de jongens in korte broek met een band om hun hoofd en ik in het zwart. We gingen op en alles, maar dan ook echt alles was perfect!! De jongens begonnen op het goede moment en stopten op het goede moment, niemand ging de verkeerde kant op en niemand viel!! De tweede act was gewoon perfect!! Na die act heb ik alle jongens een high-five gegeven en moest ik zelf optreden.  ’s Avonds hadden we nog een optreden en ook dat optreden ging super!

 

Trots

Na de uitvoering heb ik de jongens verteld hoe trots ik was en toen mocht iedereen naar huis. De jongens kwamen met gespannen gezichtjes, maar vertrokken met blije en trotse gezichten, want ze hadden twee top optredens neergezet!

Zo zie je maar weer, een leuke sportervaring hoeft niet per se te zijn dat je zelf sport, maar ook als je anderen laat sporten! Dus daag elkaar uit en zorg ervoor dat door jou andere mensen ook gaan sporten, want samen sporten is het beste wat er is!!

Ik ben Alicia van Honk, 21 jaar en student aan de sportacademie in ‘s-Hertogenbosch. En turnen is mijn sport en mijn bijbaantje en ik hoop er ook mijn toekomst in te vinden.

hardloopkleding voor vrouwen

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.