Tineke heeft een sportzaak voor vrouwen: TienSport, en dat levert natuurlijk heel wat verhalen op van de winkelende sportvrouwen in haar zaak. Zelf is ze ook een fanatiek sporter. Genoeg input dus om jullie van mooie blogs te voorzien!

‘’Ik heb een enorme baaldag’’, roept een jonge vrouw en ze slaat net iets te hard mijn winkeldeur dicht. Een kop koffie wil ze niet, want over 20 minuten moet ze haar kinderen ophalen. Ze wil een hardloopsetje voor zichzelf, om deze dag te vergeten. Ze graait iets uit het rek en loopt mijn pashok in.

Vanuit de paskamer vertelt ze over een workshop die in de ochtend nog wel nuttig is, maar het middagprogramma blijkt pure tijdsverspilling. ‘’Vreselijk’’, zegt ze. Ze besluit er vandoor te gaan, op de fiets door de Kleiweg, een winkelstraat waar niet gefietst mag worden. En je voelt het aankomen. Een bekeuring en tot overmaat van ramp had ze ook nog haar ID niet bij zich. Het was weer zo’n dag. En als jonge advocate met een fulltime baan en vier opgroeiende kinderen kun je dit soort dagen missen als kiespijn. Woensdag- en vrijdagmiddag is ze vrij, nou ja, vrij kun je het niet noemen want de kinderen zijn ook thuis. En dus is het in de late uurtjes alsnog dossiers lezen. Ze oogt als een stoer wijf met ambitie.

Ze rekent snel haar hardloopsetje af en zegt dat ze weer wat blijer is geworden. Of ze de tijd gaat vinden om hard te lopen weet ik niet, maar deze actie is vast goedkoper dan een psycholoog.

Hardlooparmbandje Love to Run