sportieve moeders tijdens bootcamp

Het moment dat je onder de douche staat en bijna je haren niet kunt wassen. Dat je naar de wc wilt en amper door je benen kunt. En dan nog die verschrikkelijke trap, waar je strompelend af moet. Je voelt dat je getraind hebt. Dat is net zo verschrikkelijk als lekker. Onze Marieke weet er alles van. Na een kleine sportdip is ze weer volop in beweging. En dat doet een beetje pijn…

Ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Spierpijn, het doet pijn. Maar tegelijk voel ik me goed als ik het heb. Want dat betekent dat ik hard gesport heb. Dat ik mijn best gedaan heb, net even buiten mijn comfort zone ben gegaan. Dat ik sporter ben.

Tijdens het sporten bedenk ik het me al wel. Bijvoorbeeld tijdens het hardlopen, dat ik halverwege voel dat mijn spieren pijn gaan doen. Dat ik wil gaan wandelen. Ik doe dat dan meestal niet, omdat mijn kuiten dan vollopen. Daarom ga ik dan meestal wat langzamer rennen. Of even wat anders doen, zoals huppelen, billen tik, knie heffen. Om mezelf af te leiden en uit te dagen. Ik blijf in beweging en sport door, wetende dat de prijs later gaat komen.

>> Lees ook: Is spierpijn na sporten goed of slecht?

 

Het zweet stond overal

Bij het bootcampen voel ik het bijna de hele les. Dat is namelijk altijd buiten mijn comfort zone. Behalve als we mogen hardlopen. Dus vorige week tijdens mijn eerste les was ik blij toen we startten met hardlopen. Maar de trainer was streng, ik moest mijn pas verlengen en knieƫn hoger optrekken. Hij daagde me uit. Aan het einde van de hardloopblokjes was ik buiten adem, had ik mildsteek en stond het zweet overal.

En dit was nog maar de warming-up. Daarna kwamen nog veel zwaardere dingen voor mij, zoals ladders, opdrukken, elastieken.

Het is duidelijk. Na mijn sportdip is zelfs mijn hardloopconditie ver te zoeken. En dit was nog maar de warming-up. Daarna kwamen nog veel zwaardere dingen voor mij, zoals ladders, opdrukken, elastieken. Aan het einde van de les was ik helemaal kapot.

En wat ik keer op keer zo leuk vind, maar ook wel opvallend, is dat ik het toch fijn vind. Zelfs als ik een paar dagen erna de spierpijn voel. Want dan voel ik dat ik bezig ben met mijn lichaam. En dat heb ik tijdens mijn sportdip maar weinig gevoeld.

 

Discipline om de deur uit te gaan

Na een paar weken weinig sporten, weet ik door de spierpijn dat ik op de goede weg ben. Mijn lichaam moet alleen weer even wennen aan al die activiteit. Niet meer rustig een rondje fietsen. Maar wel krachttraining, bootcamp, yoga en hardlopen. Ik motiveer mezelf om minstens drie keer per week een actieve sport te doen. Het valt me af en toe zwaar, de combinatie van guur weer en spierpijn. De bank, met een dekentje en een mooie serie op tv lokt. De verleiding is groot, maar mijn wil vertelt me iets anders. Ik ga lekker sporten.

Die discipline om de deur uit te gaan, terwijl de rest van het gezin lekker op de bank hangt En ik weet dat ik die avond mijn kinderen niet kan voorlezen.

Al vergt wel wat planning en doorzettingsvermogen, dat sporten. Het vraagt om management. De bootcamp is al vroeg in de avond, dus ik moet niet teveel eten. En de discipline om de deur uit te gaan, terwijl de rest van het gezin lekker op de bank hangt of op het punt staat om uitgebreid te eten, wat ik dus niet kon doen.
Ik zie ze zitten. Met een boek, film of spelletje. Een kop thee neemt met een chocolaatje. En ik weet dat ik die avond mijn kinderen niet kan voorlezen.

Lees ook: Je voorbeeldfunctie als moeder

Daar staat tegenover dat diezelfde kinderen nu zelf ook sporten. Hoe leuk is dat? Ze hebben het natuurlijk niet van een vreemde. Ze zijn trots op mama en gaan zelf ook met plezier naar voetbal, tennis en aikido.

En ik weet dat ik de volgende avond met veel plezier mijn kids zal voorlezen. Lekker met de benen gestrekt onder een dekentje met Harry Potter. Nadat we als sportfamilie met spierpijn naar boven zijn gestrompeld.

Weet je wat nou zo fijn is aan spierpijn? Het wordt steeds minder, hoe meer je sport.

-x- Marieke

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar Futurumshop, Wiggle en Decathlon.  Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.
Marieke
Marieke

Zoek op internet naar een afbeelding van een sportief gezin en Marieke, haar man en kinderen zouden zo naar boven kunnen komen. Een leven zonder sport kan zij zich niet voorstellen. Marieke vertelt graag verhalen. Over sport, alleen, met je kinderen en/of op vakantie. Maar ook over voeding en haar ups en downs. Zelf heeft ze te maken met migraine en een te hoge bloeddruk. Deze bloggende MTB-, racefiets-, hardloop- en SUP-vrouw gaat op onderzoek uit om uit te vinden hoe ze met sport, beweging en levensstijl haar medicijngebruik kan beperken.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.