Hard fietsen op de mountainbike

Wat hebben we genoten van Marjon’s eerste blog over hoe ze het sporten weer oppakt. Staat ze daar in het zwembad. Zwemmen, hardlopen, oefeningen… enthousiast begint ze er aan en nu heeft ze ook het bos ontdekt als één grote speeltuin. 

Om mijn plannen goed uit te voeren moet er sportkleding komen. Schoenen bijvoorbeeld. Ik ga sporten met een clubje mee, het bos in! Daar horen wel renschoenen bij. In de shop zoek ik snel een schoen uit, van de bovenste plank. De verkoper ontwijkt me eerst, dan vindt hij het een gedoe om hem er voor me af te plukken.

>>Lees ook: Ben ik eigenlijk wel sportief? Over sporten met overgewicht

 

Sportmoment van de dag

De juiste maat uit het magazijn halen, gaat hem helemaal te ver. “Ze vallen klein hoor” weet hij. “Pak maar in”, zeg ik. Thuisgekomen blijken het gymschoenen voor sporten in de zaal. Daar heeft de verkoper niets van laten merken. En ik? Ik ben voor het retro-zooltje gevallen.

Van het ruilen maak ik gewoon mijn sportmoment van de dag. Het is 26 minuten heen en 26 minuten terug. Ik fiets zo, dat ik er heel moe van wordt. De mevrouw voor me ga ik inhalen. Maar als ze klaar is met haar oortje in doen en haar handschoenen in de fietstas heeft, spurt ze er – on-elektrisch – vandoor. Ik ken mijn plaats, ik ben in opbouw. Ze is zo snel uit het zicht, dat de confrontatie van korte duur is.

>>Lees ook: De dunne crossfitter, leg dat maar eens uit… over de reacties op dunne sporters

 

Twee vrouwen op een mountainbike

Die middag fiets ik door het bos, naar de stal met de paardjes. Nu word ik ingehaald. Twee vrouwen op een mountainbike. Dat gaat hard en kletsend (de ene met, de andere zonder modderstreep: hoe komt dat verschil?). Op hun rug staat zoiets als: “De Zwaluwen Deventer”. Dat is in de buurt!

In gedachten meld ik mij aan, zorgen makend over de groep waar ik in zou passen, of die bestaat. Maar dat hoeft niet, bij de spoorovergang staan we allemaal stil. “Je hebt ons ingehaald” zegt degene zonder modderstreep. That’s me.

>>Lees ook: Ren Roosje Ren over hoe Rose na een inactief jaar weer lekker sport

 

Een sociaal hoogtepunt

Dan komt het moment om mijn nieuwe schoenen aan te trekken. Tillie gaat mee. Het is de koudste dag, ze heeft spijt. Dan komt nog de lege fietsband, geen slot voor de mountainbike en help, we komen te laat. We moeten wel hard, we moeten op tijd. Mensen wachten op ons in de kou. Zo’n 100 man heeft zich verzameld, en valt uiteen in subklassen.

Wij zitten subliem, bij ons mag je kiezen: wandelen of dribbelen. En tussendoor oefeningen. Ons groepje is 60-plus, we bengelen er ver onder. Voor de gezelligheid maakt het niet uit: het is een sociaal hoogtepunt. En mijn billen zijn na afloop twee keer zo groot door de squats. Alleen maar lof voor dat vroege sportclubje in het bos.

Het gaat goed. Ik sport al een week, en zit vol plannen. Mountainbiken wil ik ook gaan doen: mijn tempo is 10 kilometer per uur door de bossen. Wat denken jullie? Bestaat er een passende club?

-Marjon-

>>Lees ook: Waar hardlopers aan denken tijdens het hardlopen

 

afbeelding sporten in het bos digital detox weekend

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.