vrouw op bergtop in Vietnam tijdens sporten op vakantie

We hebben de eerste foto’s al gespot: een door regen kleddernat geworden Leoni na een rondje rennen door Vietnam. En er zullen nog veel meer leuke berichten voorbij komen, want de komende maanden is ze niet van plan naar huis te gaan. Gelukkig heeft Leoni beloofd af en toe een blogje door te sturen. Want sporten in het buitenland, daar is genoeg over te vertellen natuurlijk. Deze schreef ze nog op Hollandsche bodem trouwens.

Toen ik de mail van SVS las met de vraag of we nog sportieve doelen hadden voor het komende jaar, begon mijn buik te kriebelen. Van opwinding, enthousiasme en spanning. Want ik heb best wel een aantal doelen. Alleen is het zo dat ik deze doelen enkel en alleen de komende zes maanden kan behalen.

Want ik ga op reis. Een half jaar lang met manlief de wereld ontdekken. Nou ja, niet de hele wereld, maar wel een stukje van Zuidoost-Azië en Midden Amerika. Nu zal het reizen al een sport op zich zijn, maar sporten op reis zal zeker hoog op de prioritering staan.

Ik wil leren surfen. Golfsurfen. En dat wil ik eigenlijk al in de eerste weken kunnen, zodat ik er de hele reis van kan genieten. Het idee dat je met een plankje over het water heen kunt glijden, het gevoel van vliegen zo stel ik me dat voor. Dat lijkt me een ultiem heerlijk gevoel.

>> Surfchick Anne: “Zodra het kan, wil ik met m’n board het water in”

Golfsurfen in Vietnam

Ik heb ooit als een volgzaam schaap op een strand in de Filipijnen gelegen, in een wetsuit op een board. De eerste kneepjes werden uitgelegd en al droog oefenend in de brandende zon lag ik op mijn buik er bovenop, om vervolgens een sprongetje te maken en in een halfgebakken squathouding terecht te komen. De beste man probeerde me in zijn mooiste Engels uit te leggen wat ik moest doen, duwde me keer op keer op de juiste golf en ik eindigde standaard niet midden in de zee maar aan de kustlijn op het board.

Met een smile van oor tot oor, omdat ik dacht dat ik aan het surfen was. Toegegeven wel met wat medelijden met hem, omdat hij keer op keer weer de zee in moest met een gierende vrouw. Maar nu dan echt. Eerste stop Vietnam. Doel: kunnen surfen zonder een duwtje op de golf van een ander. En mogelijk zo nu en dan een ochtendyoga op het strand.

 

vrouw nat van de regen na hardlopen tijdens sporten op vakantieAltijd en overal sporten in het buitenland

Overal waar je ooit zult komen, daar weet je altijd een vorm van fitness te vinden. Nu heb ik daar geen extra zintuig voor ontwikkeld, maar manlief wel. Handig, als hij zich stort op een zelfgemaakte barbell door de locals.

Van een stok en twee met emmers volgegoten beton, zal ik mijn circuitje ook wel doen. En omdat de temperaturen heerlijk zijn, heb je niet alleen overal een open air bathroom, maar ook fitness in de open lucht. Daar word ik wel weer blij van. We nemen onze TRX mee, zodat we bij iedere palmboom kunnen sporten, mochten we dat willen. Kokosnootje als alternatief voor de medicijnbal en gaan met die banaan!

Salsa dansen in Midden Amerika

We werden net even meegenomen door de swingende muziek op de jaarlijkse braderie in de buurt. Manlief, die dansen niet als voorliefde heeft, wil salsa van me leren in Midden Amerika. Dat mag, geen probleem. Weer een doel behaald. Met kleurrijke mensen in kleurrijke straten met de mooiste muziek als stijve westerlingen tussen de salsakoninginnen bewegen, die niet begrijpen dat je het niet kunt. Zoals wij niet begrijpen dat zij moeite hebben met fietsen.

En dan hardlopen. Ik mag bijna mijn nieuwe schoenen kopen. Ze gaan in de backpack, samen met mijn favoriete sokjes. Ik neem maar een hardloopbroekje mee, maar ik weet niet of die nog heel is als we thuis komen. Want ik heb een hardloopantenne in mijn hoofd. Ik kan jeuk krijgen van mooie paadjes en dan wil ik dat rennend doen. Omhoog, naar beneden, langs de kust, heerlijk! De omgeving in je opnemen terwijl je lekker met je lijf beweegt.

>>Bikepacking – fietsvakantie op de racefiets, dat wil ik wel

Genieten en herinneringen maken

Ik kan wel blijven opsommen, want dit zal niet het enige zijn wat we zullen gaan doen. Enerzijds zou je kunnen zeggen dat het allemaal wat doelloos klinkt, maar dat is verre van waar. Mijn doel is om te genieten en herinneringen te maken. En omdat sport een onderdeel van mijn leven is, gaat sport mee op reis. In al zijn creatieve vormen. Ik ga een geweldige tijd tegemoet.

 

T-shirt – A run begins the moment you forget you are running

Leoni Storm

Leoni - wereldreiziger, hardloopvrouw, bootcamper en zo nu en dan racefietser. Ze ging voor ons schrijven in een opwelling. Omdat ze wilde weten of ze het kon. Ontnuchterend, humoristisch, realistisch en met een beetje zelfspot. Daar herken je haar bijdrages aan. Maar vanuit haar werk kan ze ook ineens een beetje psychologie toevoegen aan haar verhalen. Oh, en haar kat? Die is te dik.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.