vrouw zit op de grond met smartphone te facebooken

Het gaat de laatste tijd vaak  de nadelen van socialmedia. Met ons artikel over Strava deden wij daar ook aan mee. Maar laten we niet vergeten wat het ook kan zijn: een plek waar sportvrouwen uit het hele land elkaar vinden en motiveren. 

Al jaren ben ik lid van de SVS Facebook-groepen, zowel die voor fietsvrouwen als de sportvrouwen groep. Dat betekent dat ik dagelijks berichten lees over hardlopen, fietsen en andere sportactiviteiten. Meestal stimuleert het me ook te gaan. Ook als ik geen zin heb, moe ben of pijntjes heb. Want wat is fijner dan achteraf ook zo’n berichtje te kunnen plaatsen met mijn foto’s en Strava kaartje? Dat geeft een kick.

Jaloers op andere sportvrouwen

Maar als ik niet aan het sporten ben, vind ik het soms niet zo leuk om al die berichten te lezen. Dan mis ik het sporten nog meer. Dan baal ik van mezelf dat ik weer niet gegaan ben. Dan ben ik jaloers op al die vrouwen die wel meerdere keren per week gaan en dan prestaties neerzetten waar je u tegen zegt. Die naar het werk fietsen, dagelijks. Ik verzin allerlei smoezen om niet te gaan, maar een goed gevoel geeft het niet.

De balans vinden tussen regelmatig sporten, gezond leven, een drukke baan van vier dagen in de week, twee kids, een man, vrijwilligerswerk, een groot huis en nog wat familie en sociale verplichtingen. En soms lukt dat regelmatig sporten dus simpelweg niet. Dan ben ik boos, verdrietig, voel me niet fijn.

Alleen positieve berichten

Natuurlijk herken ik dat fijne gevoel, geniet ik wel van de mooie foto’s en gun ik andere dames het sporten. Maar waarom lukt het mij dan nu even niet? Ik deel meestal geen berichten met een negatieve inslag. Dus ik ben dan maar stil in die fijne SVS Sportvrouwen groep. Een paar jaar geleden besloot ik alleen nog maar positieve posts te delen. Liefst met een mooie foto er bij. Dus als ik niet sport zie je weinig of geen berichtjes van mij.

sportvrouw op racefiets

Maar wat is nou zo mooi aan onze community? Andere vrouwen bleken deze winter met hetzelfde probleem te zitten. Ze sporten minder of niet. Om verschillende redenen. Moe, ziek, te druk met werk of gezin. Of gewoon een dipje. Geblesseerd. Allemaal goede redenen om je lichaam een pauze te geven.

En wat was dat fijn voor mij om te lezen. Eerst had ik een week migraine aanvallen. Dus bootcamp afgezegd. Toen werd ik vreselijk verkouden; hoofdpijn, hoesten, keelpijn, benauwd en zó moe. Bootcamp weer afgezegd. Dacht ik een week later dat ik beter was, moest ik vreselijk overgeven. Je raadt het al: bootcamp weer afgezegd. En toen las ik een paar berichten van andere vrouwen bij wie het ook even niet ging. Ik was dus niet de enige! Dat luchtte op.

Zo erg is het niet als je even wat minder sport. De positieve updates van nu, zijn soms ook de stille leden op een ander moment.

-X- Marieke

p.s. inmiddels heb ik mijn eerste hardlooprondje weer gerend en ook blij mijn training gedeeld in de groep.

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dan krijgen wij namelijk een kleine vergoeding. Dat geldt bijvoorbeeld voor de linkjes naar fonQ en CoolBlue. Maar bijvoorbeeld ook voor Bol.comDille & KamilleFuturumshop en Holland & Barrett. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.

Marieke
Marieke

Zoek op internet naar een afbeelding van een sportief gezin en Marieke, haar man en kinderen zouden zo naar boven kunnen komen. Een leven zonder sport kan zij zich niet voorstellen. Marieke vertelt graag verhalen. Over sport, alleen, met je kinderen en/of op vakantie. Maar ook over voeding en haar ups en downs. Zelf heeft ze te maken met migraine en een te hoge bloeddruk. Deze bloggende MTB-, racefiets-, hardloop- en SUP-vrouw gaat op onderzoek uit om uit te vinden hoe ze met sport, beweging en levensstijl haar medicijngebruik kan beperken.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.