Een tijdje geleden deden wij een oproep, we waren op zoek naar een nieuwe blogger: een leuke sportieve en inspirerende vrouw die ook nog eens fijn kan schrijven, dat zochten we. Op die oproep kwamen leuke reacties, maar vooral veel. We hebben een selectie gemaakt en de leukste potentiële bloggers uitgekozen en gevraagd een stukje voor ons te schrijven.
De keuze voor de uiteindelijke nieuwe blogger leggen we bij jou, de lezeres, want voor jullie schrijven we immers. Daarom zetten we nu elke dag een blog online en kan jij laten zien hoe goed je het vind. Dit doe je door het blogje te delen, op je Facebook of Twitter en door het te liken. De blogger die op 1 december het meest gedeeld is, wordt onze nieuwe blogger. Gaaf hè?

We beginnen onze Stoere Vrouwen Sporten Blog-along met: Marieke, zij is 34 jaar en moeder van 4 en vrouw van 1. Haar kinderschare – zoals ze het noemt – bestaat uit twee jongens (bouwjaar ’05 en ’07) en twee meisjes (’10 en ’13). Voor Marieke is het all about haar gezin, fun, gezonde voeding, muziek en natuurlijk sport. Ze heeft dit jaar mooie sportieve doelen behaald, op hardloopgebied bijvoorbeeld. Ze liep drie wedstrijden die opliepen qua afstand en heeft zo al een halve marathon op haar naam geschreven. Nu is het tijd voor nieuwe doelen en ze weet nog niet helemaal zeker wat ze gaat doen. Zal ze aan haar snelheid gaan werken of door trainen naar de marathon? Ze is er nog niet uit, daarbij hoeft ze daar ook nog geen antwoord op te geven, want op het moment traint ze samen met haar jongens voor de 5 km van de Wardandeloop. En hoe haar dagelijks leven als sportieve moeder verder verloopt? Ach lees het even in haar blog.

 

Moeder van een sportief gezin.

Het lijkt soms wel hogere wiskunde (alhoewel… dat lijkt me pas echt ingewikkeld) om alles een beetje leuk in goede banen te leiden. En ervoor te zorgen dat iedereen steeds op de juiste plek op de juiste tijd is. Uiteraard voorzien van gezonde maaltijden, schone kleren en met de benodigde school-, gym- en/ of voetbaltassen. Altijd overal aan denken…. wie, wat, waar, wanneer? Dingen te doen, places to be. Je kent het wel. Of misschien ook niet. In de praktijk betekent dit dat ik meestal voor zes personen nadenk. Dat gaat meestal goed, heus niet altijd.

En alsof ik niet al genoeg omhanden heb als werkende mama van vier en vrouw van één, heb ik besloten dat ik hardloopster ben. En dan niet zomaar af en toe ergens een rondje hobbelen, nee nee. Als ik iets doe, doe ik het goed. Als ik ga lopen, wil ik ook ECHT lopen! Serieuze doelen stellen, hier keihard voor trainen, soms afzien en dan die doelen behalen. En dat kost tijd. En precies daar wringt het soms weleens een beetje in een druk gezin. Waar haal ik de tijd vandaan, hoe doe ik dan?!

Tsja, tijd voor het eerste cliché; als je iets echt wilt, ga je ervoor! Omdat je er blij van wordt. Omdat je er een leukere moeder van wordt. Omdat je tijd voor jezelf nodig hebt. Omdat je lekker in je vel wilt zitten. Omdat je ontspanning nodig hebt. Omdat het je zo’n heerlijk voldaan gevoel geeft. En met ’je’ bedoel ik in dit geval uiteraard gewoon ’ik’. Dat dus. Dus zorg ik dat ik drie keer per week kan hardlopen.

En nu klinkt dat allemaal very easy peasy, alsof het zo gepiept is. Dat is niet zo. Los van het feit dat het fysiek en mentaal best wat van mij vraagt, vraagt het ook veel van het thuisfront. Want met de steeds groter wordende afstand die ik wil lopen, worden uiteraard de trainingen langer. En dat betekent dat ik er thuis minder ben. Dat de man bijvoorbeeld de hele zondagmorgen in zijn eentje doorbrengt met de vier draken, dat ik de dreumes op mijn vrije dagen even naar mijn moeder breng zodat ik kan gaan lopen terwijl de andere drie op school zitten. En dat is niet altijd gezellig.

Maar het is het waard, voor mij dan toch. Het heeft er voor gezorgd dat ik mijn gestelde doelen voor 2014 behaald heb. Namelijk wedstrijden van 10 km, 16 km en 21 km lopen. Check! En dat geeft me zo’n bijzonder goed gevoel. En dat neem ik dan weer mee naar huis. Ik blij, zij blij, allemaal blij. Daar gaat het toch om?!

Eens zien wat ik me in 2015 op m’n hals zal halen, run-wise that is….

Liefs marieke

Vind je Marieke’s blog leuk en zou je wel meer van haar willen lezen? Hieronder zie je icoontjes van verschillende socialmedia, daarmee kan je haar blog delen. Ook zie je een like knopje, daarmee kan je het blog van Marieke liken. Op 1 december kijken wij welk blog het meeste gedeeld en geliked is en kiezen onze nieuwe blogger…. spannend! Oh en een leuke reactie onder dit blog? Dat is reuze leuk voor Marieke, het is immers best spannend om ineens met je blogje mee te doen met zo’n blog-along.

Hardlopen FuturumShop

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.