Vakantie. In tegenstelling tot veel mensen, betekent de zomer bij Lizanne thuis altijd werken, waarna september staat voor vakantie. Geen vaste werktijden meer, geen dagelijkse rompslomp, maar als je niet uitkijkt ook geen aandacht meer voor sport en gezond eten.

Eigenlijk ben ik nog niet lang genoeg aan het sporten om echt een patroon voor wat betreft vakanties te hebben. Ik ben ongeveer een jaar lid van deze sportschool nu en ik heb me ingeschreven ná de vakantieperiode. In het begin was ik nog niet zo fanatiek, maar begin dit jaar begon ik toch wel serieus doelen te stellen en vaker te trainen.

Het was dan ook best een omslag toen we redelijk spontaan besloten twee weken vakantie te houden in maart. Enerzijds vond ik het heerlijk om even niets te moeten, maar anderzijds merkte ik dat ik ook onrustig werd. Straks was m’n hele conditie weg na die twee weken!

Het resulteerde er uiteindelijk in dat ik ’s avonds plat op m’n buik op het balkon lag te push-uppen, in het donker op datzelfde balkon stond te squatten en voor het slapengaan nog wat sit-ups deed. In combinatie met af en toe een rondje zwemmen overdag en niet al te idiote eetgewoonten bleek ik niet minder fit na de vakantie.

Nu staat er weer zo’n periode voor de deur. De afgelopen tijd heb ik al niet zoveel gesport en net nu ik heb bedacht om weer eens te kijken hoe het gaat, blijkt de vakantie aan te breken. Hoe ga ik dat nou weer aanpakken? Opbouwen en vakantie houden tegelijk.

Ik heb maar besloten me er niet al te druk om te maken. Ik zal het yogamatje dat ik op zolder heb liggen weer eens voor de dag halen om wat grondoefeningen te doen en dan zien we wel hoe het gaat. Mochten we opeens naar het buitenland vertrekken, dan trek ik gewoon wat extra baantjes elke dag en met een beetje wandelen en opletten moet het dan volgens mij helemaal goed komen. Helemaal loslaten is geloof ik niet echt mijn beste kwaliteit. Maar genieten en opletten kan wat mij betreft gewoon samen.

Dat betekent dat ik er geen zak chips (kuch) minder om zal eten, maar toch hoop mijn lijf een beetje in conditie te houden om na de vakantie weer lekker aan de bak te kunnen.

We gaan het zien, ik hou jullie op de hoogte. Maar de volgende update zal wel even op zich laten wachten. Tot in de herfst!

monique rotteveel online shop

Lizanne

Tijdens haar zwangerschap scheef Lizanne over sporten met een zwanger lijf. Deze moeder, tekstschrijver en journalist schrijft graag voor vrouwen, omdat ze wil vertellen over wat voor haar belangrijk is: je eigen ruimte durven nemen, doen waarvan je energie krijgt zonder altijd aardig gevonden te hoeven worden. Voor haar is dat de sleutel tot een gelukkig leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.