Die ideeën van Rose hè, die werken best aanstekelijk. Deze #novemberfit #wijbewegen winactie was een geschenk uit de hemel. Maandenland had ik geen structuur: blessures, virussen, kaakproblemen en goddank ook nog een heerlijke vakantie waren de oorzaak. Hoogste tijd dus om de draad weer op te pakken.

Met een 100% gevulde batterij van m’n Polar Loop Activity Tracker liep ik op mijn eerste werkdag na de vakantie een half uur eerder dan normaal de deur uit. Want, zo had ik bedacht, met 20 minuten minder snooze tijd kon ik prima lopend naar het station. Voor een anti-ochtendmens  als ik nog best een opgave, maar het lukte! Die eerste kleine zege gaf me al een flinke energieboost!

Waar ik normaal gesproken met m’n jas nog aan op de koffieautomaat duik, liep ik dit keer door naar m’n bureau een etage hoger. Collega’s gedag zeggen, jas opgehangen, tas geïnstalleerd, lunch in de koelkast gezet en daarna weer naar beneden voor een kopje koffie. Terwijl m’n computer opstartte, constateerde ik tevreden dat ik al meer dan 6000 stappen had gezet.

Als je in hartje centrum Utrecht werkt, dan is een lunchloop natuurlijk geen straf. Samen met een collega een blokje om en gelijk even bijgepraat over alles wat ik de afgelopen weken had gemist. Eenmaal terug had ik m’n activiteitendoel voor de dag al bereikt, wat een opsteker! Toch bleef ik alert, want mijn Polar begint te mopperen als je langer dan een uur stilzit.

Zonder inactiviteitsstempels besloot ik m’n werkdag en sjeesde ik per fiets naar m’n yogaschool iYogaUtrecht. In die structuurloze maanden heb ik nauwelijks een yogales kunnen volgen dus ik was heel blij dat ik weer mocht! Zo blij dat ik ruim twintig minuten te vroeg voor een gesloten deur stond. Dusss… ik ging nog maar weer een blokje om, stappen verzamelen!

Nou ja, zo hobbelde ik de hele week dus door. Bijna 85 kilometer gelopen, ik was best onder de indruk! Helaas ook nog wel elf inactiviteitstempels. Daar staat tegenover dat ik de sportschool voorlopig even schrap: de cardio haal ik uit het wandelen en met de core in motion werk ik vooralsnog meer dan voldoende aan m’n lijf.

Waar ik benieuwd naar ben: welke trucjes gebruik jij om extra stappen te verzamelen? Ik doe bijvoorbeeld boodschappen bij de net iets verder gelegen Albert Heijn, levert me toch zo’n 5000 stappen op. En sterke armen natuurlijk dankzij de boodschappentas. Op het station kies ik trouwens consequent voor de minst efficiënte instapplaats in de trein.

x
Kirsten

Sale FuturumShop

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.