Stond je niet vooraan bij het uitdelen en vraag je je af of een sportbh met kleine borsten echt nodig is? Nou, zeker wel! Want ook al merk je het niet, ze hebben echt wel wat te lijden tijdens het sporten. Dan beschermt zo’n sportbh. Maar zo’n ding heeft ook nog een heel andere functie, zo ontdekte Leoni.

Toegegeven, ik ben zo’n vrouw die jaloers kan zijn op vrouwen met van die hele mooie krullen in het haar, want ik heb steil haar. En toegegeven, ik kan ook jaloers zijn op vrouwen met een grotere cupmaat dan dat ik heb, en dat wil al snel. Eerlijk toegegeven, denk ik dat wij vrouwen, altijd precies dat andere willen dan dat we van moeder natuur hebben meegekregen.

Daar denken we dan even over na en vervolgens zijn we weer tevreden met wat we wel hebben en zijn we blij voor de ander dat zij weer iets anders hebben om trots op te zijn. Tenminste, zo gaat het bij mij. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, toch?

Lees ook: Hee sportvrouw, hoe veilig voel jij je op straat?

Fysieke ongemakken

Nu heb ik een vriendin die én natuurlijke krullen in haar haar heeft (en daar langere tijd van gebaald heeft) én zeker drie cupmaten meer heeft dan dat ik heb (en dat tijdens het sporten echt niet zo fijn vindt). Nu zal je misschien denken: waarom heeft ze het steeds over borsten? Nou, omdat ik het een fenomeen vind tijdens het sporten. Vooral tijdens het hardlopen. Maar bij een setje burpees zal het ook niet fijn zijn, denk ik.

Borsten. Ze hangen er maar wat, zitten sommige vrouwen in de weg en hebben totaal geen toegevoegde waarde tijdens het sporten. Tijdens het hardlopen mag ik mezelf gelukkig prijzen met mijn mini A-cup. Het bengelt niet heen en weer, het doet geen pijn, ik druk het nog net even iets platter met mijn sport-BH en ik kan gaan zolang ik wil.

De fysieke ongemakken zitten bij mij niet op borsthoogte tijdens het hardlopen. Voor vrouwen met een cupmaatje meer lijkt het me lastig. Dat je goed moet nadenken over welke sport-BH je moet dragen, om zo min mogelijk last te hebben. Die zullen vast megaduur zijn, komt dat er ook nog eens bij. Ik prijs mezelf gelukkig met een Primark-dingetje, en eigenlijk heb ik niet eens een sport-BH nodig…

Lees ook: Kun je bijna niet meer ademen? Nou, dan zit hij hartstikke goed! 

Niet sporten zonder BH

Althans, dat was laatst ineens een ding. Ik was een weekendje weg in Deventer. En alle hardloopaccessoires had ik meegenomen, maar ik was mijn sport-BH vergeten. ‘Waar is dat ding!?’ Riep ik geërgerd naar mijn vriend. ‘Nu kan ik niet hardlopen!’ Ik baalde als een stekker, want de IJssel lag er mooi bij en ik had er naar uitgekeken. Manlief deelde me grappenderwijs mede dat hij toch ook gewoon kon lopen zonder sport-BH? Dus dat ding was helemaal niet nodig.

Ja, hij heeft borstspieren. En ja, ik denk ook echt dat hij een grotere cupmaat heeft. Maar toch. Je gaat als vrouw toch niet sporten zonder BH aan? Ook al heb je niets. Hij begreep er niets van, en probeerde op zijn manier mee te denken.  ‘Anders doe je toch je gewone BH aan?’ waarop ik zei:‘Met driedubbele push-up? Dat kan echt niet!’ Pfff.

Maar het was kiezen of delen: niets of de driedubbele push-up. Ik koos voor de laatste. En tóen kwam ik er tijdens het hardlopen achter waarom ik een sport-BH echt nodig heb. In mijn ritueel duw ik mijn hartslagmeter altijd vakkundig onder het elastiek van mijn sport-BH. Blijft ie lekker zitten en hoef je er niet om te denken dat ie naar je navel zakt. Met een knalrode push-up-BH wil dat dus niet.

De eerste meters keek ik trots naar beneden: het was niet mijn hartslagmeter die uitstak, maar het leken net echte borsten! Best leuk. Maar na een aantal kilometers zat ik te klooien. De vulling werd nat van het zweet en ja hoor, mijn hartslagmeter zakte naar beneden. Typisch gevalletje van uitgerekt elastiek. Richting de navel. Ik heb zitten stoeien en doen om hem op zijn plek te houden, maar gaf uiteindelijk de strijd op. Dan maar op gevoel lopen. Genieten van de omgeving, van het klamme zweet tussen mijn borsten en de schurende push-up BH.

Lees ook: De juiste maat sport BH

Baat bij een sportBH met kleine borsten

Na het rondje kon ik met trots concluderen dat ik met mijn A-cup toch echt baat heb bij een sport-BH. Al is het alleen maar om mijn hartslagmeter op zijn plek te laten zitten. En… Ik heb er één met vulling gevonden. Wat niet klammig wordt en waardoor je mijn hartslagmeter niet meer als eerste ziet als je naar beneden kijkt. Wat een uitkomst!

 

 

Leoni Storm

Leoni - wereldreiziger, hardloopvrouw, bootcamper en zo nu en dan racefietser. Ze ging voor ons schrijven in een opwelling. Omdat ze wilde weten of ze het kon. Ontnuchterend, humoristisch, realistisch en met een beetje zelfspot. Daar herken je haar bijdrages aan. Maar vanuit haar werk kan ze ook ineens een beetje psychologie toevoegen aan haar verhalen. Oh, en haar kat? Die is te dik.

1 Comment
  1. lang leve de sport bh, ik ben blij dat ik eindelijk wat in mijn maat gevonden heb.. En amper borst hebben en dan ook nog een kleine omvang hebben is echt een rot combi voor een fatsoenlijke en betaalbare sport bh

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.