“I’m walking on sunshine, whoehoe!” Dat gevoel, dat had Kirsten tijdens één van haar loopjes. Volgens het opbouwschema van trainer en fysio mocht ze twintig minuten joggen op haar spiksplinternieuwe Saucony’s. Gehuld in dat prachtige shirt van Lornah Sports en met een big smile stond Kirsten op straat, blij dat ze na vier weken blessureleed weer kon lopen!

In werkelijkheid begon het net keihard te regenen toen ik onder een afdakje m’n ademhalingsoefeningen stond te doen. “O heerlijk!”, verzuchtte ik hardop. “O jeetje, ze meent het ook nog.”

Twee vrouwen zaten onder een parasol een ijsje te eten en keken vol verbazing mijn kant op. Ik knikte instemmend, stak mijn duim op, zette m’n Polar A360 aan en begon te dribbelen.

Het was pas m’n tweede loopje en ik merkte dat ik moeite had om mijn tempo te vinden. Niet erg, belangrijkste was om geen pijn te voelen en dat gebeurde ook niet. Dat besef toverde een grote glimlach op mijn gezicht. Die bleef niet onopgemerkt.

Een puberjongen fietste me tegemoet en riep luidkeels: “goed bezig mevrouw!” Toch leuk, zo’n spontaan compliment van zo’n knaapie. Ik dribbelde opgewekt verder en merkte dat ik m’n steady pace te pakken had.

Steady is geen synoniem voor snel, in tegendeel. Maar hee, dat mocht ook niet van de fysio. Langzaam opbouwen, voorzichtig de belasting opvoeren. Hoe hilarisch dat ik net zo’n snelheidsbord voorbij hobbelde waarop “matig uw snelheid” verscheen. Ik zag er wel de humor van in en huppelde vrolijk linksaf de wijk in.

Hartslag was halverwege nog steeds netjes en de steady pace bleef steady. Wauw, dit gevoel heb ik gemist zeg! Het was inmiddels gestopt met regenen en scheen de zon weer toen ik nog een keer linksaf af ging, dit keer richting een rijtje restaurants.

“Voor stoere sporters doe ik graag een pas opzij.” Een man die op het trottoir stond, onthaalde me met applaus! Nou zeg, nog meer positiviteit op de vrijdagavond.

Genieten doe ik altijd wel van het lopen, maar zo was het toch wel extra leuk.

lornah banner

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.