Wat is het heerlijk weer de laatste tijd. Vandaag ook! Ik geniet er zo van, dat ik lekker aan het sporten ben. Hardlopen in de ochtend, ‘s middags met mijn paard het bos in én nog een stuk fietsen op de mtb route hier in Deventer. Verspreid over een aantal dagen hoor, dat wel.

Dat mountainbikeparcours stelt voor de geoefende fietser helemaal niets voor, maar voor mij is het een hele prestatie. Met name omdat ik inclusief het van en naar de route rijden wel 43km onderweg ben. Dat houdt in dat ik een kleine drie uur op de fiets zit. En na anderhalf uur begint bij mij de strijd met mezelf.

Je kent die discussies in je hoofd misschien wel. Je vraagt je af waarom je ook al weer doet wat je doet, hoe lang je dat nog moet doen en wat het nut er ook al weer van is. Je geeft jezelf een peptalk, maar tegelijkertijd verklaar je jezelf voor gek. De dialoog die bij sport hoort, ik ken hem en kan hem wel aan.

 

Waar ik meer moeite mee heb is de constante concentratie die je op single tracks nodig hebt. Ik ben een echte duursporter, als ik het fysiek zwaar krijg, wil ik lekker weg dromen. Dan wil ik mooie plannen maken, in mijn hoofd een blogje schrijven of een recept bedenken. En dan helpt ‘oeps kijk uit een scherpe bocht en diep blubbergat op het pad’ niet echt. Het fietsen is zo technisch, aan mijn dromen kom ik niet toe. En daar komt nog bij dat zand en bospaden een stuk zwaarder zijn. Na anderhalf uur verdwijnt de kracht uit mijn benen en kost aanzetten steeds meer moeite. Mijn achterwerk begint te klagen en mijn tenen voelen ook niet meer je van het. Soms doen ze pijn en soms voel ik ze niet meer. Dat kan niet goed zijn.

 

Toch weegt alle pijn en afzien niet op tegen de voldoening die ik heb als ik van de fiets af stap. Ik heb het toch maar weer gedaan! En het weegt niet op tegen het plezier dat ik beleef als ik over de single tracks kan knallen. Al is dat nu alleen nog tijdens de eerste anderhalf uur.
Ik ben ervan overtuigd dat ik – naarmate ik mij fitter ga voelen en meer vertrouwen op de fiets krijg – het plezier van die eerste anderhalf uur steeds langer vast kan blijven houden.

En tot die tijd helpt het om na afloop iets heel lekkers klaar te hebben staan voor dat beetje extra motivatie. Een beetje verwennen na zware inspanning. Bij mij werkt de gedacht aan chocola en/of pindakaas heel goed. Maar ik eet het liefst verantwoord. Daarom ga ik voor deze heerlijke snack.

Overigens doe je er goed aan om niet alles in één keer op te eten. Je kan het prima in de koelkast bewaren of het samen opeten, met een fietsvriendinnetje bijvoorbeeld. Ik denk dat ik Rose de volgende keer maar meeneem.

 

Je hebt nodig:

  • 1 el pindakaas (ik ben fan van Calvé naturel pindakaas) of een ander soort notenpasta naar keus
  • 1 el kokosolie
  • 2 el ahornsiroop, honing of agavesiroop
  • 4 el cacao poeder
  • 1 el heet water
  • 6 medjool dadels
  • 1 el geraspte kokos

Meng de notenpasta, olie, siroop, cacao poeder en heet water tot een glad stevig papje. Voeg – als het geen glad papje wordt – meer heet water toe, maar doe dit niet te snel want het duurt bij cacao altijd even voordat het in het vocht opgenomen wordt en je wilt geen loperig geheel krijgen.

Ontpit de medjool dadels door ze aan 1 kant open te snijden. Verdeel de cacao massa over/in de dadels en bestrooi met geraspte kokos voor de finishing touch.

Combineer het na je prestatie met een dorstlessend glas koud kokoswater en geniet ervan!

 

IMG_20140306_202201 (1)Rhodé is onze keukenprinses, ze rijdt paard, fietst, loopt en ze heeft mee gedaan aan een triatlon. Deze smulpaap leeft van lekker eten, maar wel met een gezonde noot… als het kan. Voor stoerevrouwensporten.nl schrijft ze recepten en blogt ze.

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.