1. Een paar maanden hoorden we niks van Cathelijne, onze expatblogger met haar stoere sportverhalen uit Texas. Ze was op vakantie. Ja, twee maanden lang! Weet je hoeveel mooie sportherinneringen dat oplevert als je gewoon blijft doortrainen?

We verhuizen weer terug naar Nederland! Tsja, dat hoort bij het expat leven, dit soort dingen worden voor je beslist, dus wij verhuizen weer terug… maaar! Niet voordat wij DE reis van ons leven met de kinderen hebben gemaakt. Want wanneer krijg je nu zo’n kans. Drie maanden zomervakantie voor de kinderen, man ‘in between jobs’ en we zitten al in Amerika. Dus zijn wij met de jongetjes ruim twee maanden op reis geweest.

Super natuurlijk, maar hoe moet het dan met die sportieve doelen van mij? Ik had net zoveel leuks ontdekt: een halve triathlon in de buurt die heel leuk schijnt te zijn en natuurlijk de Ironman in het voorjaar. Niet getreurd, Maastricht heeft ook een Ironman en van die halve triatlon in het najaar maken we ‘gewoon’ de marathon van Amsterdam (mijn eerste marathon!). Dat betekent dat ik onderweg lekker door kan trainen en zo ook een goede hardloopbasis kan leggen voor volgend jaar.

Aangezien ik pas anderhalf jaar hardloop, is het helemaal niet erg om daar wat meer uren in te stoppen. En ik moet er echt niet aan denken om twee maanden minder, of zonder doel te sporten. De coach van de triatlonclub wordt nu mijn privécoach. Dat betekent dat hij trainingsschema’s voor mij persoonlijk schrijft. Hier heb ik even over na moeten denken, want is dat niet een beetje overdreven? Maar ik ben zelf nog zo onervaren en het motiveert me zo enorm om gericht te trainen dat ik deze stap naar een coach toch zet.

 

Half juni vertrekken we met de auto uit Houston om in drie weken naar New York te rijden, vandaaruit vliegen we naar Costa Rica om daar nog zeven weken heerlijk te genieten. Een beetje flexibel moet je wel zijn als je graag wilt trainen tijdens het reizen en uiteraard moet je ook rekening houden met het gezin. Uiteindelijk is het hardlopen op reis me goed bevallen. Je ziet alle plekken toch op een andere manier en je maakt meer mee.

Zo liep ik op een indoor track in Memphis in een beetje dubieuze sportschool, zag ik rennend echt fantastisch mooie stukken in Washington en belandde af en toe in de gekste gyms. Mijn Strava is een rondje Central Park rijker en in Costa Rica vond ik de mooiste schelpen tijdens het rennen op het strand. Super cool was ook de lokale 10k wedstrijd in Costa Rica waar ik mijn tofste prijs ooit won: een golfsurfles!!

Van tevoren vroeg ik me wel af of het altijd veilig zou zijn om op onbekende plaatsen te gaan hardlopen, maar met gezond verstand bleek het goed te doen. Een keer ben ik gebeten door een straathond, gelukkig niet zo hard dat het bloedde, maar het was niet fijn. Verder heb ik in deze echt tien weken genoten! O en de marathon van Amsterdam? Die was super! Wel een leerpuntje: totaal versleten schoenen en daardoor veel last van mijn knieën aan het eind. Dat krijg je als je niet teveel mee wilt nemen op reis en toch wilt sporten!

monique rotteveel online shop

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.