gekleurde harten bij blog over zelfliefde

Wie is je grote liefde? Voor Leine ligt het antwoord voor de hand, aangezien ze al bijna de helft van haar leven deelt met de liefste man op aarde. Met wie ze drie enorm bijzondere kinderen heeft waar ze zielsveel van houdt. 

Ik heb er echter een liefde bij. Een die jarenlang het onderspit heeft gedolven in de strijd om aandacht. Die verwaarloosd is. Niet belangrijk genoeg meer was, want die andere liefdes schreeuwden om aandacht en slokten alle tijd op.

>>Bewegen vs. kanker, kan je jezelf beschermen?

 

De liefde voor mezelf

En nee die liefde is niet egocentrisch, het is geen vorm van narcisme om van jezelf te houden. Om om jezelf te geven en af en toe zelfs vóór die andere twee grote liefdes te laten gaan. En om jezelf belangrijk te vinden. Soms zelfs belangrijker dan anderen. Dat is geen egotripperij, dat is juist van enorm belang.

Het grappige is, dat besef kwam heel onverwachts. Ik werd op een ochtend wakker en dacht: “Ik wil niet meer constant in dienst staan van een ander, dus ik moet echt voor mezelf gaan opkomen.”

Het klinkt simpel, dan denk je als buitenstaander al snel zoiets van: “Nou dan doe je dat toch?” Maar het was een behoorlijk proces. Een reis bijna. Met een begin- en een eindstation. Ik was namelijk een beetje vergeten hoe dat moest, dat voor mezelf kiezen.

>>Hart- en vaatziekten bij sportieve, gezond levende vrouwen

 

Tijd voor mezelf opeisen

Nee zeggen, omdat ik wilde sporten, andere prioriteiten stellen, mijn kinderen op me laten wachten, mijn man met een huis vol hongerige, vermoeide kinderen achterlaten… Mijn tijd voor mezelf opeisen was niet altijd gemakkelijk. In het begin stuitte dat nog wel eens op weerstand. Van mijn andere liefdes. Niet omdat die niet ook zielsveel van mij houden, want dat doen ze zeker.

Maar zij moesten net zo goed leren dat houden van ook loslaten is en dat een ander gelukkig willen zien de ultieme vorm van liefde is. Langzamerhand ben ik ervan overtuigd geraakt dat om echt op een gezonde manier te kunnen houden van een ander, je ook moet kunnen houden van jezelf. Dus ik heb drie grote liefdes. Mijn man, mijn meiden en mijn nieuwe oude liefde: Mezelf. En weet je wat? Ik houd van alle drie zielsveel.

-Leine-

>>Annemieke: dit is waarom ik sport
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.