cover boek wielerhelden

Onvergetelijke daden van de 38 grootste wielrenners. Na hun bekende boek over De Regels komen de Velominati met Wielergoden: de meest heldhaftige renners ooit. Met verhalen over o.a. Eddy Merckx, Marianne Vos, Jan Raas en ook Quintana. Een heerlijke mustread voor elke liefhebber van de wielersport.

Als de zomer voorbij is, de grote meerdaagse koersen op TV al zijn afgelopen. Wanneer het waait in het weekend en het KNMI met code geel komt. Dan. Dan is het najaar begonnen. De eerste fietsers hebben hun Tacx al voor de TV staan, anderen pakken met plezier de mountainbike. Hoe je met de maanden buiten de zomer ook omgaat, voor ons allemaal begint met het einde van het seizoen het aftellen naar de lente. En hoeveel makkelijker wordt dat met een leuk wielerboek?

 

Een wielerboek over heroïek, bravoure en grootse daden

Een groot wielrenner wordt niet alleen gevormd door overwinningen. Heroïek is wat telt. De bravoure en daden van een coureur wegen zelfs zo zwaar mee dat hij zonder overwinning nog een enorme naam kan worden. Wielergoden gaat over afzien, doorgaan daar waar anderen allang opgeven.

Het boek gaat niet over de grootste renners, maar over de meest heldhaftige. Denk aan Hinault, Vos of tijdrijder Martin die kan gasgeven tot hij net-niet-ontploft. Dit boek is met zoveel liefde voor de wielersport geschreven. Op elke pagina proef je de bewondering en het plezier van de drie schrijvers.

 

Over Jan Raas, Hinault en Moser

De stukken zijn mooi geschreven en je wordt echt in het verhaal van de wielrenners getrokken. Leuk is dat de renners in verschillende categorieën ingedeeld zijn. Zo zijn er de Rouleurs zoals Eddy Merckx, Hinault en Moser. De Grimpeurs waar Impey, Pantani en Roche onder vallen. Jan Raas, Sean Kelly en De Vlaeminck zijn Klassiekerspecialisten. Tony Martin is samen met Jens Voigt een Domestique, terwijl McEwen in de categorie I Velocisti valt.

Wat een geweldig leuk boek, wat je zo nu en dan voor een mooi verhaal kunt pakken. Wij vinden dat Wielergoden in geen enkel fietsershuis mag missen.

Wielergoden: de meest heldhaftige renners ooit
|e-book: €7,99 | paperback: €17,50 | Velominati | Uitgeverij Kosmos

T-shirt Wielrenster – in verschillende kleuren

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.