Het is tijd om te shoppen, te zoeken naar boeken, want boeken zijn het perfecte feestmaanden cadeau. En met sportboeken geef of koop je niet alleen een mooi boek, maar vooral kennis waar een sporter wat aan heeft. Daarom onze all time favorites, nieuwe uitgaves en musthave exemplaren.

Lekker lezen op zondagmiddag terwijl de regen op de ruiten tikt. Op tijd naar bed met een goed boek of een boek cadeau voor Sinterklaas of kerst. Dat is waarom boeken zo fijn zijn. Als wij niet sporten, dan lezen wij. Daarom zijn wij vandaag superblij om aan te kondigen dat Stoere Vrouwen Sporten en Bol.com partners zijn. Door jouw aankoop bij de boekenwebsite steun je onze mooie site en help je ons om zoveel mogelijk vrouwen over ‘sporten omdat je van je lichaam houdt, sporten voor je plezier en je gezondheid, fysiek en mentaal’ te vertellen.

Maar hoe zit dat dan? Een tijdje geleden vertelden we dit al. Als website kan je op verschillende manieren geld verdienen. Zoals adverteren met banners of sponsored content. Voor die twee kiezen we niet, omdat we bannertjes maar vervelend vinden en sponsored content – dat is een blogje betaald en soms zelfs geschreven door een merk – eigenlijk niet heel eerlijk vinden. Daarom werken wij met affiliate partners. Bedrijven die ons een klein percentage van het door jou bestelde bedrag betalen. Dus als je via onze site naar de webshop van zo’n bedrijf gaat en iets koopt, dan krijgen wij een paar procent. Geen enorme vetpot, maar al wel bijna genoeg om onze site draaiende te houden.
We zijn in de loop der tijd met meerdere partners een affiliate relatie aan gegaan. Welke bedrijven precies vind je op onze partnerpagina. Als je gebruik maakt van de links daar en wat koopt heb je ons al geholpen.

 

Sportboeken voor vrouwen

Nu Bol.com dus, want die kozen we niets voor niets. Het geschreven woord en sport gaat voor ons heel goed samen. We zijn dol op boeken. Ze kopen, lezen en uitlenen aan vrienden. Maar ook mooie boeken in de kast. Met gave foto’s bijvoorbeeld of kleine verhaaltjes, zoals het boek wat Rose schreef over de Tour de France.
En het leuke is dat iedereen van team Stoere Vrouwen Sporten inmiddels dezelfde boeken in de kast heeft staan. Dat zijn onze favoriete sportboeken. Boeken waarvan we vinden dat elke sporter ze wel moet kennen, hebben of voor sinterklaas of kerst moet vragen. En precies die boeken zetten we voor jou op een rij:

boek voor beginnende fietsers

Vrouw & Fiets – de bijbel voor de fietsende vrouw.

Toen Marijn de Vries en Nynke de Jong dit boek schreven, was de fietsvrouw sterk in opkomst. Maar er waren er nog lang niet zoveel als nu. De fietswereld was nog anders. vrouwspecifieke ontwerpen waren er nog veel minder en in winkels werd je als vrouw altijd een beetje gek geholpen. In hun boek vertellen Marijn en Nynke de belangrijkste dingen die je als vrouw met een racefiets moet weten. En dat doen ze op een hele leuke manier. Dit is het boek wat elke fietsende vrouw in de kast moet hebben. Dit boek is niet zomaar aan de zoveelste druk toe en vertaald in meerdere talen. Fietsvrouw, koop dit boek. Fietsman, geef dit boek cadeau aan je fietsvrouw.  Fietsvrouw, koop dit boek voor jezelf, je fietsman heeft er ook wat aan!

recepten voor hardlopers

Hardloperskookboek – gezond en lekker eten voor duursporters

Kirsten schreef er pas al een blogje over, ze ging koken met de schrijfster van dit boek. Als hardloper heb je goede voeding nodig, je lijf verbrandt veel en dat moet je aanvullen. Dat hoeft echt niet met pasta en pannenkoeken. Met een beetje liefde kan je de mooiste en vooral lekkerste gerechten maken én je sport ondersteunen. Het hardloperskookboek – deel 1 en 2 – staat vol met zulke recepten. Leuke, lekkere, snelle, simpele, feestelijke, gezonde, noem maar op. Het boek als je van eten en hardlopen houdt.
Deel 1  en deel 2 zijn los van elkaar te koop en beide even lekker.

boek new york marathon

Uitgeverij Lucht – boeken voor sporters door sporters

De uitgeverij van onze vrienden Bram Bakker en Koen de Jong. Twee sportieve cowboys met een totaal eigen kijk op sport, ademhalen, boeken, leven, hardlopen, op alles eigenlijk. En precies dat zie je terug in hun boeken. Koen schreef over Sportrusten, het programma waar heel veel lopers nu mee sporten. In het boek Verademing lees je hoe dat werkt en met de Marathonrevolutie leer je hoe je met deze methode je marathon kunt lopen. Een speciaal schema met 14 km trainingen en ademhalen zijn voor Koen de manier.
Bram schreef een heel fijn boek voor beginnende sporters, maar eigenlijk ook die sporters die het al langer doen. In Sporten voor Beginners vertelt hij over wat sport met je totale lijf doet. Een leuk en leerzaam boek over sport en je gezondheid.
Maar sowieso schreef Bram een aantal toffe boeken, zoals het boek over de New York Marathon. Heerlijk om te merken hoe een hardloper zo met dat ding bezig kan zijn. Een must read voor iedereen met een marathon in de planning.

het beste boek voor sporters

Los – mindfull sporten voor topprestaties

Voor Rose het belangrijkste boek als ze het over ‘Gezond Sporten’ heeft. Dit boek over judoka Dennis van der Geest vertelt over hoe hij door op een andere manier met sport om te gaan betere resultaten haalt en vooral zich beter voelt. Niet de harde mores van de topsport, maar de menselijke kant die het ook nodig heeft af en toe toe te geven geen zin te hebben. En de judoka die het beste presteert als hij contact maakt en in zijn vrije tijd het Olympisch dorp verlaat om naar musea te gaan. Een leerzaam boek, die ergens de basis vormt van de manier van denken waar Rose onze site op begonnen is. Dit boek is helaas niet meer nieuw te verkrijgen, maar staat regelmatig tweedehands op Bol.com

gezond met voeding en sport

Radmilo Soda – sporten, leven en eten voor een krachtig lijf

De meeste mensen kennen hem als de trainer van RTL Obese. Radmilo interviewden we een tijdje geleden. Alles in hem is sport, gezondheid en levensstijl. Hij deed aan boksen, werd trainer, liep marathons en deed pas nog een Ironman. Vooral heeft hij een kijk op sport die net even anders is dan de meeste trainers. Hij kijkt er net zo naar als onze Rose doet. In zijn boek – Echt Radmilo – lees je veel leuke weetjes over sport, training en voeding. Met oefeningen die je zelf kan doen. Mooi en leerzaam.
MOMS, zijn tweede boek, voor zwangere vrouwen en moeders moeten wij nog lezen, maar Radmilo kennende zal het een tof boek zijn.

alles over yoga en hardlopen

Yoga en hardlopen –  train voor je marathon op een yogamat

Hier schreven we pas over. Als hardloper kan je veel aan yoga hebben, maar niet alle yoga oefeningen zijn even nuttig en niet alle yogavormen slaan even goed aan bij duursporters. In dit boekje een aantal nuttige tips voor hardlopers die yoga aan hun training willen toevoegen. Met routines die voor ons extra goed zijn.

boek rose mentink

Het boek van Rose – de Tour de France voor liefhebbers

Voordat Rose met onze site begon schreef ze voor bladen en schreef ze een boek over de Tour de France. Over de Nederlanders in de Tour om precies te zijn. Een boek met 100 korte teksten en leuke weetjes over meer dan 100 jaar Tour de France geschiedenis. Ze is hiervoor een jaar in het onderwerp gedoken en ontdekte de vreemdste dingen over deze wedstrijd. Haar boek werd goed ontvangen en ze zat zelfs aan tafel bij de Avondetappe. Dat moet je kijken, superschattig was ze daar.
Haar boek de 100 opmerkelijkste Nederlanders in 100 x Tour is een top 100 op opmerkelijkheid. Het is nieuw niet meer verkrijgbaar, maar mooie 2ehands exemplaren nog wel.

Er zijn natuurlijk nog genoeg gave boeken die we je aan kunnen raden. Op de site hebben we er over meerdere geschreven. En natuurlijk zijn we benieuwd naar boeken die volgens jou onmisbaar zijn. Maar bovenal willen we je bedanken. Als je deze boeken of elke andere via een link op onze site koopt, heb je ons geholpen en met ons misschien wel die ene vrouw die nog moet ontdekken hoe fijn sport eigenlijk is. dat Stoere Vrouwen Sporten maken we al shoppende, lezende en sportende samen mogelijk.

Oh en kijk voor onze andere partners even op onze partnerpagina, daar zie je in één oogopslag met welke bedrijven we werken.

Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.