Voor wie het nog niet duidelijk was: Kirsten is sinds ze in januari begon definitief besmet met het hardloopvirus. Het begon al met de eeuwige zoektocht naar leuke routes in haar woonplaats, maar nu kriebelt het zelfs om mee te doen aan zo’n hardloopevenement. Terwijl ze nog niet zo heel erg lang geleden beweerde dat dat écht niets voor haar was. Jaja…

Telefoon: Rose belt. “Schrijf even op: 18 juni doe jij mee aan de Midzomernachtloop in Deventer.” “Dan kan ik niet.” Triomfantelijk veeg ik het plan van tafel. Zo, daar heb ik me mooi onderuit geluld. “Dan zoek je maar een ander evenement, want jij gaat meedoen aan een hardloopevenement.”

Euhm….

Wie mij een beetje kent, weet dat ik een gruwelijke hekel heb aan drukke mensenmassa’s, aan groepshysterie, aan een gezamenlijke warming-up, aan in de rij staan voor de wc en met z’n allen eindeloos in het startvak wachten tot je kunt beginnen. En dan na afloop, als je over de streep bent en niet gewoon snel ervandoor kunt… Nee, ik loop niet bepaald warm voor zo’n massaal hardloopevenement. En eerlijk, thuis kan ik nu wel leuk hardlopen en heb ik plezier tijdens mijn rondjes, maar zo’n event. Tussen als die andere lopers? Kan ik dat wel? Of ben ik die ene loopster helemaal achteraan?

Maar dan moet je Rose hebben. Die laat doorgaans weinig ruimte voor discussie. En als ze je die ruimte al geeft, besluit ze meestal toch door haar eigen idee nog eens te herhalen. Ter bevestiging ofzo, ik weet het niet. Of eigenlijk weet ik het wel hoor. Zij heeft meestal allang in de gaten dat ik haar ideeën stiekem toch wel leuk vind. Zelfs al beweer ik bij hoog en laag dat Het Echt Niets Voor Mij Is En Dat Ik Beter Niet Kan Gaan.

Want om heel eerlijk te zijn, lijkt het mij geweldig om aan zo’n evenement mee te doen. Oké, eerder genoemde punten vind ik absolute horror maar de kick om met heel veel mensen datgene te doen wat je het allerleukste vindt, daar gaan mijn ogen echt wel van glinsteren! En volgens Rose kom ik makkelijk mee. Hoef ik me geen zorgen te maken.

Dus nu zoek ik een hardloopevenement. Op het internet, hier in de buurt en natuurlijk de hardloopkalender. Maar liever vraag ik het aan jullie, want ik heb een plan.

Weet jij wat leuks? 5 km. Hoeft niet perse in de buurt van Ede of Deventer, als het maar een toegankelijke loop is voor de slakken onder de hardlopers. En wie heeft er zin om aan te sluiten bij Rose en mij? Voorwaarde is dat je PR op de 5K rond de 40 minuten ligt, dus dat je zo’n 8 minuten doet over een kilometer. Of dat je net als Rose het leuk vindt om mee te gaan om me te supporten. Te gek een Run in een Run met team slak. Tja, als ik dan in dat laatste startvak sta, laten we er dan ook maar een feestje van maken.

Alle slakken verzamelen!

lornah sportswear online shop

Kirsten Vogd
Kirsten Vogd

Sporten doe je volgens Kirsten niet alleen tijdens dat ene uurtje op zaterdagochtend. Voor haar maakt het deel uit van haar hele leven. Ze begon als blogger voor onze site toen ze nog niets eens zo gek veel sportte. Tegenwoordig maken hardlopen, fietsen, zwemmen en krachttraining standaard deel uit van haar week. Kirsten doet de eindredactie en haar grootste passie is prachtige portretten van stoere vrouwen op papier zetten.

10 Comments
 1. Ik vind leuk!!!! Ik doe mee…. (Ren dan wel ietsje sneller maar pas me aan) enne slakken bestaan niet he? Alleen bezemhelden!!!!

  Oh nog een specifieke datum in gedachten?

  1. Zal juli of anders eind augustus worden. We houden je op de hoogte via de site en facebook. Leuk dat je enthousiast bent!

 2. Ik ben erg enthousiast over de Ladiesrun en die is door het hele land. Ook ik hou niet van massa’s en groepshysterie, maar sinds ik de ladiesrun loop denk ik erover om vaker deel te nemen met een hardloopevenement om te kijken of dat net zo leuk is !

 3. Oh wat ontzettend herkenbaar! In december begonnen met start 2 run en afgelopen zo dag Ladiesrun eindhoven 5km gelopen. Mijn grootste angst was om de laatste te zijn. Voor mij ook geen massahysterie enzo. Ik heb tijdens deze run ervaren dat ik meer mijn eigen tempo moet aanhouden. Het is leerzaam. Ondanks ik niet van runs hou stel ik mij toch get doel er 2 per jaar te doen. Voor en na de zomer zodat ik toch wat beter kan ‘testen’ of mijn tempo goed blijft. En om natuurlijk een doel te hebben om naar toe te werken…. Op mijn gemakkie. Succes, je moet het toch ècht proberen voordat je mag zeggen dat het niets voor jou is ?

  1. Wat gaaf dat je dat gedaan hebt! En inderdaad, ik mag pas echt een oordeel hebben als ik weet wat het is. We gaan het meemaken 🙂

 4. In Hendrik Ido ambacht is volgende week donderdagavond (16 juni) de Bolidt Inner Circle Run. Ik ben daar ook. Slak in de achterhoede. En ik hoop op nog veel meer slakken. Alleen is ook zo ongezellig.

  1. Helaas, dat is net even te ver weg om op korte termijn te regelen. Jij succes! Misschien kun je in onze Stoere Vrouwen Sporten Groep op facebook nog medeslakkers vinden?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.