Trek maar vast je loopschoenen aan en neem wat lampjes mee. Want in Wageningen organiseren ze een wedstrijd ‘by night’ te lopen. Hoe gaaf is dat? En dan ook finishen in een dierentuin? Wil je ook? Kom dan net als onze Hanneke 6 november naar Wageningen voor de Bergrace by Night. Meedoen kan al vanaf 3,3 kilometer maar er zijn natuurlijk ook langere afstanden.

Voor veel hardlopers is het geen onbekend fenomeen: de Bergrace by Night. Een hardloopevenement waarbij je start in Wageningen en finisht in Ouwehands Dierenpark. Ik heb de Bergrace zelf nog nooit gelopen maar ken wel de verhalen. En die zijn altijd positief. ‘Mooie race, goede organisatie, vrolijke vrijwilligers, uitdagend parcours.’  Het waren altijd de verhalen waarbij ik dacht: ‘daar wil ik een keer bij zijn’.

Al was het alleen maar om het fantastische parcours: de laatste kilometers door het bos dat met zo’n 1.000 kaarsjes is verlicht en dan de eindstreep die in de dierentuin ligt. Zou je dan nog voelen dat je benen bergop lopen?  Of zou de omgeving en bijbehorende sfeer zorgen voor pijnloze benen? En lopen door een donker bos, met kans op regen en veel wind, is dat niet één van de ultieme hardloopervaringen? Is er eigenlijk een beter begin van je weekeinde mogelijk?

Voor het eerst bleek de datum prima te passen in mijn agenda. Enig twijfelpuntje: ik heb al tijden niet hardgelopen. Ongetraind ben ik niet, ik heb heel wat kilometers weggetrapt op de fiets. Die 3,3 kilometer moet toch te doen zijn.

Voor de echte hardlopers onder ons: de overige afstanden zijn 5,6, 7,6 of 11,6 kilometer. Genoeg keuzemogelijkheden dus.  Bovendien is er dit jaar voor de eerste keer een zeer uitgebreide warming up in de vorm van het Bergrace Move Gala.  45 minuten lang lichteffecten, DJ’s, breakdancers en sportinstructeurs. Een belevenis op zich lijkt mij.

Dus wie weet?  Tot ziens in Wageningen?

xHanneke

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.