Limoen, Casis, Sinas en Citroen, dat zijn de smaken die ik voor me heb staan. Het zijn geen ijsjes, maar schoenen. Hardloopschoenen wel te verstaan. Van Saucony. Dit merk is los gegaan en heeft haar schoenen speciaal voor de zomer in de kleur van ijsjes gemaakt.

En dat is dus The Story Of My Life…. heb ik net goede schoenen – de Saucony Triumph ISO 2 – gekocht. Komt er een week later een te gekke serie hardloopschoenen uit. De Run Pops van Saucony. Groene, paarse, oranje en die knalgele Kinvara’s.

 

De Everun zool van Saucony

Misschien denk je nu: Rose, je hebt toch al schoenen. Waarom zou je nu nog een paar willen? Je was net zo blij met je nieuwe. Dat klopt wel. Ware het niet dat ik meer en vaker wil lopen op dat materiaal Everun. Wist je dat het gemaakt is van dezelfde componenten als de Boost zool van Adidas? Maar dat Everun dichter gemaakt is waardoor het wel dat lekkere dynamische effect heeft, maar niet zo zacht is dat je er helemaal in zakt? En die paarse, oranje, groene en gele schoenen hebben allemaal dat spul. Dat Everun in hun zool.

Een gele schoen, dat is iets wat ik sinds jaar en dag al wil. Ik stel me dan zo voordat ik zomers in een shortje, met bruine benen en mijn gele schoenen over een verlaten weg ren. Zo’n perfect plaatje. Ik. En mijn gele schoenen.
(geniet van de afbeelding en lees daarna eronder verder door)

saucony kinvara geel

Maar, maar, maar, maar, hardloopschoenen mag je niet kopen op de kleur! Hardloopschoenen koop je op kwaliteit en vooral om wat ze doen voor jou als loper. Een schoen hoort aan te sluiten bij je manier van lopen, je lichaam en je doel. Zo zijn er mensen die wat meer steun nodig hebben waar anderen zonder kunnen. En er zijn lopers die een schoen willen met meer demping waar anderen juist liever wat minder hebben.

>> Lees ook: Zijn goedkope hardloopschoenen goed genoeg?

Ervaringen met de Saucony Triumph Iso schoen

Vorige week schreef ik al iets over mijn nieuwe schoenen. De Saucony Triumph Iso 2 die ik speciaal voor mijn eerste lange afstandsevenement gekocht heb. Deze schoen is echt zalig voor de lange afstand. Het materiaal in de zool loopt met de kilometer lekkerder en geeft aan de gehele voet gelijkmatige steun. Het is net alsof de zool zachtjes tegen je voet duwt en zo zorgt dat je elke landing een lekker gevoel hebt. Demping en comfort, zonder zacht te worden. Perfect voor de langere trainingen die ik nu moet doen voor de 16puntnogwat kilometer van de Afsluitdijk Open die ik in september loop.

Maar ik doe natuurlijk niet alleen duurtrainingen. Ik heb ook nog de trainingen die ik geef waarbij ik een beetje ren, wat stil sta en weer wat ren. Dan zijn er nog mijn eigen tempotrainingen die ik op de voorvoet loop met heel kort grondcontact. En mijn doe-maar-wat-loopjes die ik doe omdat hardlopen niet altijd training hoeft te zijn.

Voor elke training een eigen schoen

Voor de verschillende trainingen die ik doe, draag ik verschillende schoenen. Veel lopers hebben maar één paar, maar daar doe ik niet aan. Ik heb het idee dat het afwisselen van schoenen goed voor me is. Loop ik altijd op comfortabele schoenen? Dan word ik technisch een beetje lui. Train ik altijd met hele minimale schoenen? Dan worden mijn benen en spieren erg moe. Door af te wisselen en elke training een eigen schoen te geven, laat ik mijn schoenen echt een bijdrage leveren aan mijn lopen.
(geniet van de afbeelding en lees daarna eronder verder door)

saucony runpops run2day

En binnen die gedachte past die gele Saucony schoen heel goed.

Dat zit zo. De gele is de Kinvara. Dat is een wat directere schoen. Wat minder demping. Meer contact met de ondergrond. Heel goed geschikt voor een snelle strike, ofwel: kort grondcontact. En ook lekker als je graag op je voorvoet landt. En laat dat nou precies zijn hoe ik mijn tempo’s loop. Op techniek, snelle, lichte passen op de bal van mijn voet. Op een meer comfortschoen als de Triumph kan dat ook wel, maar dan mis ik net een beetje het gevoel met de ondergrond. Die schoen is zo fijn dat ik niet het gevoel heb te stuiteren op de harde bal van mijn voet.

>> Lees ook: Wij hardlopers zijn maar rare mensen

Stichting Free the Yellow Shoe

Je begrijpt dat ik mezelf wel heb weten te overtuigen dat de gele Kinvara een absolute noodzaak is. Maar als ik zeg dat ik na het kopen van mijn andere nieuwe schoen geen cent meer te makken heb, snap je dat vast ook wel. Daarom ben ik aan het nadenken over een strategie om aan die gele schoenen te komen op een andere manier.

Ik overweeg een lekkere pasta te maken voor de mensen van Saucony. Of zo lang bij ze op de stoep te gaan zitten tot ze me weg sturen met een paar in mijn maat. Misschien is Stichting Free the Yellow Shoe een idee, waarbij ik in de statuten zet dat ik de gele schoen zal helpen zijn weg te vinden.
(geniet van de afbeelding en lees daarna eronder verder door)

saucony natural running

Sommige leden van de Stoere Vrouwen Sporten Facebook-groep hadden wel een paar tips voor me. Zo bedachten ze dat ik medewerkers van Saucony op de fiets naar hun werk kon brengen of dat ik een taart kon gaan bakken. Zelf denk ik aan gele koekjes of misschien een schoentje gemaakt van marsepein.

Weet je wat, ik vraag wel of ik een dagje op het kantoor van Saucony mee mag werken. Dan kan ik daar over bloggen, word ik wijzer van dat merk, kan ik ze mijn blog en social media skills uitlenen en heb ik als ik goed genoeg mijn best doe, misschien wel een paar gele schoenen verdient.

Of hebben jullie nog betere tips om mij aan de gele schoen te helpen? Toch maar gele koekjes voor ze bakken?

Liefs, Rose

p.s. ik heb na goed sparen mijn gele Run Pops en ben er dolblij mee! Inmiddels (2019) zijn de Run Pops helaas niet meer te verkrijgen, maar zijn de Kinvara’s en de Triumph’s er gelukkig nog wel altijd.

 

Volg Stoere Vrouwen Sporten ook op InstagramFacebook en YouTube voor meer sport updates, recepten en leuke work-outs.

Wist je trouwens dat je het SVS platform heel gemakkelijk kunt supporten. Dat doe je door via onze site te kopen bij onze partners. Dat geldt voor de linkjes naar All4Running, FuturumshopDecathlon en Wiggle, Maar ook voor BolDille & Kamille,  Holland & BarrettfonQ en CoolBlue. Meer hierover lees je op de pagina Support Onze Site. Dankjewel alvast, want van al die kleine beetjes die we zo ontvangen, kunnen wij de site en servers draaiende houden.
Rose

Editor in chief en founder van Stoere Vrouwen Sporten. Rose schreef voor bladen als Fiets magazine, Grinta!, Fietssport en de Flair, Ze merkte dat ze het aanbod voor actieve vrouwen matig vond. Meestal gaat dat over slank zijn en afvallen. Voor Rose is een actief leven zoveel meer. Daarom begon ze deze site. Samen met haar team is het haar missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen vreugde, balans en activiteit in hun leven te brengen. Rose fietst, rent, kookt, schrijft en geniet.

8 Comments
  1. Ik denk dat je nu zó veel mensen lekker hebt gemaakt voor deze kekke schoentjes dat ze wel gek zouden zijn bij Saucony als ze je geen paar kado doen…

  2. Met je promotie voor de saucony run pops overal moeten de verkoopcijfers toch wel omhoog schieten ..hebben ze vast wel een paar schoenen voor over toch ..?…overigens goeie tip dat afwisselen van schoenen ..niet eerder aan gedacht ..maar lijkt me wel wat ..zie je op de afsluitdijk..

  3. Oei dit had ik niet moeten lezen. Ik wilde nieuwe schoenen voor langen afstanden maar ik ben nu helemaal overtuigd dat ik deze ook nodig heb. Alleen dan niet de gele dan glim ik nogal met mijn witte benen. Doe mij de paarse maar.

  4. een dagje op kantoor bij Saucony en dan ons mee laten kijken. Ik ben wel benieuwd naar wat ze daar doen. En een paar van jouw leuke blogs daar kunnen ze vast wel wat van gebruiken. Misschjen kan je wel bij ze werken

  5. Ha ha het is dat je zo langzaam loopt anders hadden ze allang je sponsor geweest
    Leuk blog ik wil die schoenen ook wel

  6. Ze zijn geweldig! Waar kan ik ze vinden?

    Ik dacht ook gelijk aan een blog voor ze schrijven! Eigenlijk is deze blog al een paar waard toch!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.